Vibratii pozitive pe note de rock’n’reggae cu Blue Nipple Boy

BLUE NIPPLE BOY este o formatie al carei nume este sinonim cu ideea de “explozie”. Amestecul dinamic de genuri, show-urile live energice si vibratia pozitiva a muzicii compuse de trupeti au scos in evidenta grupul si l-au propulsat in topul preferintelor adeptilor genului alternativ.

Pur si simplu nu poti sa pleci trist sau plictisit de la un show Blue Nipple Boy iar daca ai sosit la concert macinat de trairile mentionate anterior, fii sigur ca te vei purifica de ele de la primele acorduri.

Dupa cativa ani de munca intensa, BNB a sarbatorit de curand 4 primaveri si nu are de gand sa paraseasca prea repede frontul muzicii romanesti, fapt ce ne bucura. In perioada care urmeaza, formatia va sustine concerte si va lansa single-uri de pe viitorul material discografic, la care lucreaza de zor.

Dupa ce am aflat vestea ca Blue Nipple Boy va concerta la fEAST 2.0 Londra, unul dintre cele mai importante festivaluri internationale care promoveaza muzica romaneasca, am decis sa luam legatura cu liderul grupului, Catalin Boltasu, pentru a-i cere „socoteala” si a afla direct de la sursa ce se mai petrece in universul luminos si eclectic al uneia dintre cele mai interesante formatii din Romania.

Astfel, Catalin ne-a oferit un interviu din care puteti sa aflati ce planuri are Blue Nipple Boy pentru perioada care urmeaza, care este treaba cu amestecul inedit intre reggae, rock si alternative si care este starea muzicii alt-fel in Romania, intr-un moment in care aceasta se lupta sa isi creeze un spatiu propice intr-o industrie destul de neprietenoasa.

Blue Nipple Boy este una dintre cele mai dinamice formatii din Romania, din punct de vedere al genului abordat. Cum s-a nascut aceasta combinatie intre reggae, rock si muzica alternativa?
Multumim! Aceasta combinatie de reggae, rock si alternative este relativ recenta. De aproximativ doi ani am schimbat usor, usor playlistul si genurile abordate. Daca la inceputurile trupei, varietatea de stiluri muzicale era si mai bogata, in prezent ne concentram pe cat mai mult reggae, presarat cu rock si alternative. Ne place fusion-ul asta…n-avem ce face.

Anul acesta veti canta la fEAST Fest din Londra, aflat la cea de-a doua editie. Cum ati primit vestea? Veti pregati ceva special pentru event?
Nu suntem pentru prima oara in Londra. In 2013 am concertat in Londra de doua ori chiar, in fata unui public multi-cultural extraordinar. Vestea prezentei la fEAST 2.0 a fost mai mult decat bine primita. Din line-up-ul festivalului fac parte cele mai bune trupe alternative din Romania, iar publicul si organizatorii sunt de vis, asa ca sa fim acolo inseamna mult pentru noi. Avem multi prieteni in Londra, atat romani, cat si englezi, si abia asteptam sa urcam pe scena. Playlistul nu doar ca va fi special, dar probabil ca va cel mai dinamic set BNB de festival de pana acum. Se tot dinamizeaza de la an la an. Energie!!!

Ati sarbatorit de curand 4 ani de activitate. Cum a evoluat trupa in acest timp si cum va simtiti acum, comparativ cu vibe-ul de atunci?
Vibe-ul unei trupe se schimba in timp (din fericire). La noi a fost unul bun si pozitiv inca de la inceput. In timp a devenit si mai evident. Trupa s-a consolidat mult de la an la an si s-a indepartat de zona (aproape) indie in care se misca initial. Acum lucrurile sunt mult mai concrete, atat ca stil, planuri de viitor, prezenta live, dinamica, modul in care producem materialele de studio…cam totul e altfel. Probabil ca ne-am maturizat odata cu concertele si festivalurile la care am participat in tara si in afara. Important e sa nu uitam scopul pentru care facem muzica…sa ducem mesajul pe mai departe si sa incantam oamenii.

Pe cand un nou disc? Aveti ceva in plan din punct de vedere discografic?
Probabil ca nu va mai dura mult pana vom lansa un nou material de studio. Am promis ca anul asta vom face ceva frumos. Pana atunci, deja am inceput sa lansam single-uri de pe acest viitor produs. Vezi Positive Vibration, un nou single care va fi lansat in curand si altele. Stati langa noi si aflati ce si cum.

Ce muzica va mai inspira astazi? Ati descoperit vreo formatie pe care vreti s-o impartasiti cu fanii vostri?
Fiecare din noi asculta diferite trupe si stiluri de muzica. Intr-o oarecare masura, pot spune ca suntem si ceea ce ascultam. Din noul val de trupe n-as putea sa nominalizez. Atunci cand ceva imi atrage atentia, merg mai departe si descopar trupa in intregime. Momentam, eu sunt focusat pe artisti reggae sau care abordeaza si reggae alturi de alte stiluri. Inca mai studiez destul de mult live-ul si productiile/colaborarile unor artisti oarecum “clasici” de “reggae”…vezi Protoje, Matisyahu, Manu Chao, Jah Mason, SOJA, Capleton, Chronixx, Skara Mucci, Marley’ brothers (in frunte cu Damian Marley), Patrice, Michael Rose, Blue King Brown, Dub Inc, Danakil…dar si Fat Freddys Drop, Nneka si altii.

Doi dintre artistii preferati mentionati pe Facebook, Manu Chao si The Cat Empire vor concerta in Romania anul acesta. Ce simtiti atunci cand urmariti aceste trupe live? Reusiti sa separati fanul din voi de artistul critic?
I-am cam vazut pe toti pe scena. Tentatia de a analiza live-ul altor artisti care ne-au influentat si care ne influenteaza in continuare e mare. Insa, atunci cand sunt prezent in fata scenei, eu personal incerc sa ma bucur de muzica in primul rand…si mai apoi sa analizez ce si cum. Pe Manu Chao cred ca i-as putea revedea de zeci de ori. Nu am mai vazut atata simplitate (e un plus!), dinamica si placere de live la vreo alta trupa. Totul e straight la Manu Chao, fara aditivi, inlocuitori sau prea multe circuite electronice .

Ce ati pregatit pentru perioada care urmeaza? Vom avea parte de concerte/lansari/clipuri?
Urmeaza single-uri noi de pe viitorul material despre care am vorbit mai sus. Si concerte si lansari si clipuri. Apropo…sambata asta, pe 18 aprilie, urcam pe scena intr-un set acustic special. Se va petrece La Bordei, in Bucuresti, langa Afi Palace Cotroceni, de la ora 21.00.

Scena alternativa din Romania a luat avant in ultimii ani. Credeti ca, incet, incet, cu perseverenta si devotament, vom ajunge intr-o stare de „normalitate” a industriei muzicale romanesti (in care artistii alt vor beneficia de spatiu in mass-media, in presa, de ‘contracte’ samd) sau sunteti mai sceptici?
Nu suntem sceptici, din contra, ne bucuram sa facem parte din aceasta categorie de artisti si privim spre viitor cu optimism. Lucrurile se misca si se schimba in mai bine, insa in continuare e dificil sa faci muzica curata in Romania. Fara radio-uri deschise spre a promova cu adevarat muzica alternativa romaneasca (de care o fi ea), industria de gen va creste lent, spre foarte lent. Normalitatea inseamna cel mult 30-40% alternativa si 60-70% comert/mainstream. Cam asa e in tarile occidentale. La noi, deocamdata nu exista asemenea proportii. Pe de alta parte, oamenii competenti si interesati (din presa scrisa, comunitati de pe Facebook, online & on air radio, festival crews, promoteri, patroni de cluburi, case de discuri, etc.) sa promoveze scena alternativa si sa faca parte din ea sunt foarte putini si cu pareri neunitare. Unii dintre cei mai buni au obosit, altii s-au mai detasat, iar cei mai noi cred ca le stiu pe toate. In plus, presa si oamenii in general nu scriu despre activitatea trupelor romanesti, decat daca primesc comunicate/stiri de la trupe sau managerii acestora. Dar lucrurile se dezvolta…si e bine .

La ce mare festival international v-ar placea sa cantati si de ce?
N-avem neaparat preferinte. Ne plac atat festurile mici din Europa, dar si cele medii sau mari. Ne place publicul de festival din afara…de fapt . Am cantat la 3-4 festivaluri mari din Europa, la altele mai mici si la alte cateva importante din Romania (vezi CV-ul nostru). Cert este ca daca nu canti in cadrul festivalurilor (internationale) nu prea ai sanse pe mai departe ca trupa alternativa din Romania.

Daca ar fi sa dati o explicatie mincinoasa si total inventata semnificatiei numelui vostru, care ar fi aceasta?
N-avem una de genul asta…e un nume ca oricare altul (dupa 2000 incoace), important e ca atrage atentia.

Famous last words for your fans!
Roots, Rock, Reggae & Positive Vibration! Ne revedem la concerte cu aceasi energie buna. P.S. Atentie la ce consumati!

Nu uitati ca Blue Nipple Boy concerteaza pe 18 aprilie in club La Bordei! 

Facebook Blue Nipple Boy


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*