ARTmania Festival 2016 – intrare libera. Afla mai multe detalii.

Anul acesta organizatorii ARTmania Festival din Sibiu au decis ca intrarea la acest eveniment sa fie libera. Decizia a fost luata in urma suprapunerii acestui festival cu Rock The City din Bucuresti, unde, Muse si Iron Maiden vor figura ca headlineri.

Pana in acest moment la ARTmania Festival 2016 au fost anuntate formatiile Katatonia si Pain Of Salvation.

Pe pagina oficiala www.artmania.ro a fost postat urmatorul comunicat:
„Am pornit la drum după aniversarea de zece ani cu siguranța că vom găsi un mijloc de a reveni în Piața Mare cu scena principală și de a reintroduce biletele pentru această locație, printr-o colaborare bună cu autoritățile locale care susțin proiectul încă de la prima ediție, din 2006.

Împreună am reușit și prin urmare, de acum înainte vor fi permise organizările de evenimente publice cu bilete în piețele centrale ale orașului Sibiu, dacă acestea nu sunt cofinanțate de către autoritățile locale. O măsură corectă care a fost aprobată la sfârșitul lunii ianuarie 2016.

Timpul scurt rămas la dispoziția noastră pentru organizarea festivalului a restrâns enorm posibilitățile de identificare și contractare a unor artiști care să poată atrage un număr suficient de cumpărători de bilete pentru a echilibra balanța de costuri uriașe generate de un festival.

Printr-o simplă coincidență, în același weekend 29-30 iulie 2016, va avea loc la București un concert care vizează o parte dintre fanii ARTmania Festival, mai ales că peste 60% dintre spectatorii cumpărători de bilete vin din capitală într-o altfel de vacanță la Sibiu. Asta nu înseamnă că ediția din acest an nu va fi una superbă. Am confirmat Katatonia și Pain Of Salvation. Urmează să anunțăm încă patru artiști internaționali.

Am hotărât să ducem mai departe tradiția festivalului și să îl organizăm ireproșabil chiar și cu acces liber pentru scena mare, cu acordul și sprijinul autorităților locale și cu misiunea de a începe încă de pe acum planificarea pentru 2017, un an în care condițiile locației principale și disponibilitățile artiștilor cu mulți fani în România sunt mult mai prielnice.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*