Muzica metal este benefică pentru sănătatea mintală

„Heavy-metalul este asociat cu headbanging, satanism, moshpits și decapitarea mamiferelor mici. Însă, potrivit unui nou studiu, metalul și toate celelalte forme de muzică `extremă` pot avea efecte benefice asupra ascultătorilor, ajutându-i să fie mai calmi”, concluzionează ziarul The Guardian în primul paragraf al unui material care citează un studiu realizat la Universitatea Queensland, din Brisbane, Australia.

Deși acestea sunt informații pe care rockerii deja le știau, deoarece le testaseră pe propria piele, cercetătorii de la acest centru le-au confirmat oficial, în sfârșit! Ei au descoperit că, de fapt, ipoteza potrivit căreia muzica dură provoacă furie este complet greșită, opusul acesteia fiind valabil. În realitate, metalul ne ajută să procesăm furia și să o eliminăm într-un mod creativ și acceptabil, ceea ce are efecte benefice asupra sănătății.

Studiul s-a axat pe „metal (toate subgenurile), emo, hardcore, punk, screamo și alte tipuri de muzică văzute ca extreme”. Leah Sharman și Dr. Genevieve Dingle au lucrat cu 39 de melomani pasionați de aceste sonorități. Subiecții aveau între 18 și 34 de ani.

„Am descoperit că muzica ajuta la procesarea stării de tristețe și creștea emoțiile pozitive. Când sunt furioși, fanii preferă să asculte piese care se potrivesc cu această stare și care îi ajută să se exteriorizeze într-un mod creativ, non-violent. Muzica aceasta le-a facilitat subiecților procesul introspectiv, deoarece ei și-au analizat sentimentele negative și, ulterior, le-au eliminat”, a declarat Leah Sharman (studentă la Doctorat).

„Nivelurile de ostilitate, iritabilitate și stres au scăzut dramatic după ascultarea muzicii și cel mai important sentiment raportat a fost cel de inspirație”, au completat cercetătoarele.

Deși realizatorii acestui material au declarat că este nevoie de cercetări mai amănunțite, ei contestă teoria potrivit căreia muzica „dură” creează furie.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*