Xandria – prima trupă confirmată la Maximum Rock Festival 2017

MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine în 2017 cu o nouă ediție indoor care va avea loc în perioada 13-14 octombrie la Arenele Romane din București.

Începem anul 2017 în plină forță cu o primă confirmare pentru această ediție, și anume trupa germană XANDRIA!

maximum-rock-festival-_1

Formată încă din anul 1994, XANDRIA este o trupă germană de symphonic metal, fondată de Marco Heubaum alături de un prieten toboșar, având ca influențe formații precum Tiamat, Therion și Paradise Lost. Deși pornit inițial doar ca un simplu proiect de studio, cei doi reușesc destul de repede să formeze o trupă, având alături de ei și o voce feminină. Din cauza unor diferențe de opinii în ceea ce privește stilul muzical, trupa se desparte, însă Marco este hotărât să-și continue proiectul muzical, astfel că trupa „renaște” sub o altă formă în anul 1999.

Deși trecută prin mai multe încercări și schimbări de componență în ceea ce privește vocea feminină, de la Lisa Middelhauve (până în 2008), Kerstin Bischof (până în 2010), Manuela Kraller (2013) și Dianne van Giersbergen, fosta vocalistă Ex Libris și în prezent actuala voce Xandria, trupa are la activ șase albume și un altul care va fi lansat curând.

Lansat în 2003, primul album „Kill the Sun” a ajuns rapid în top 100 în Germania, în timp ce „Ravenhearth” (2004) ajunge pe poziția 36 și ocupă un loc în topurile germane timp de 6 săptămâni. Următoarele albume „India” (2005), „Salomé – The Seventh Veil” (2007) „Neverworld’s End” (2012) și „Sacrificium” (2014) se bucură și ele de un real succes atât în Germania, cât și pe plan internațional, fiind urmate de turnee atât în Europa, cât și America de Sud.

În prezent, Xandria și-a găsit stabilitate alături de vocalista Dianne van Giersbergen și se pregătește în continuare pentru cel de-al șaptelea album, „Theater Of Dimensions” produs cu ajutorul lui Joost van den Broek, care va fi lansat pe 27 ianuarie 2017 și pe care îl veți putea asculta live la Maximum Rock Festival.

Componență:
Dianne van Giersbergen (voce)
Marco Heubaum (chitară)
Philip Restemeier (chitară)
Steven Wussow (bass)
Gerit Lamm (tobe)

Biletele pentru Maximum Rock Festival 2017  pot fi achiziționate pe www.ambilet.ro la următoarele prețuri:

Early Bird 1:  89 lei (Sold Out!)
Early Bird 2:  99 lei (200 buc.)
Early Bird 3:  115 lei (300 buc.)
Early Bird 4:  125 lei (300 buc.)
Normal:          135 lei
În perioada festivalului (în limita biletelor rămase): TBA

Event: Maximum Rock Festival 2017 (13-14 octombrie)

Aflat deja la a șaptea ediție, Maximum Rock Festival a adus de-a lungul timpului nume cunoscute pe scena rock/metal internațională precum Kamelot, Epica, Moonspell, My Dying Bride, Annihilator, W.A.S.P., Dark Tranquility, Samael, Tristania, Unleashed și multe altele, invitând, de asemenea, și formații autohtone, printre care amintim GOD, E-an-na, Tiarra, Hteththemeth, White Walls și multe altele.

Mai multe trupe vor fi confirmate în curând!

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*