CIVIC REBELS- interviu cu Vlad Alexandrescu, liderul formației, chitară ritmică, lead vocalist, textier
Care este semnificația numelui Civic Rebels?
Numele este un paradox contemporan. Într-o societate insalubră moral, orice act civic poate fi considerat un act de rebeliune.
Ce muzică ascultați în timpul liber?
Este o întrebare destul de complicată pentru ca gusturile fiecăruia variază. Variază de la folclor la jazz și la Johan Sebastian Bach, de la folclor celtic, nordic la metale grele și la classic rock. De asemenea, cred ca fiecare dintre noi îți rezervă un pic de timp pentru a asculta muzica pop a anilor 80-90, muzica ce și-a pus amprenta asupra întregului registru muzical mondial.
Care este ultimul album ascultat?
Ultimul album pe care l-am ascultat, este albumul Nightwish “Yesterwynde”.
Care este un top 5 personal al albumelor?
Foarte greu de pus într-o anumită ordine albumele care mi-au influențat viața și apoi creația. Toate semnifică ceva pentru mine, toate au avut un rol și un impact în viața mea. Iar dintre aceste albume cu rol semnificativ aș dori sa numesc “Somewhere in Time” Iron Maiden, “Master of Puppets” Metallica, “Vulgar Display of Power” Pantera dar și “Mugur de Fluier” Phoenix și “Sub Stele” Bucovina.
Vă rog să faceți o scurtă prezentare a formației
Trupa a luat ființă în 2016, deși bazele fuseseră puse în 2015. A luat ființă la inițiativa mea și a unui fost coleg de trupa din Midnight Raiders. În trupa au venit pe rând, în ordinea numerelor de pe tricouri, Damian Phulpin chitară bass, Cristian Popa clape, Florin Chitucea tobe și Gabi Sucea chitară solo și caval. Inițial trupa plecase la drum ca un proiect de trupa de cover-uri, apoi, pe parcurs, ne-am schimbat, ne-am transformat în trupă care își scrie propriile melodii. De menționat, că la un moment dat, în această etapă de la formare până la line-up-ul actual, au existat doi copii în formație. Doi copii cărora le-am dat credit și care, chiar dacă nu aveau experiență, nu ne-au dezamăgit deloc. Vorbesc aici despre Vlad Cioculeasa, care încă este membru al trupei, deși este student în Olanda și Radu George Alexandrescu tobe.
Care a fost cel mai mare concert din istoria formației?
Foarte greu de făcut un top. Practic, peste tot pe unde ne ducem, lăsăm un pic din inima noastră. Nu putem sa urcăm pe scenă și să cântăm melodii care au asa un impact emoțional și filon românesc, fără a nu empatiza cu cei de acolo. Așadar, nu contează dacă sunt câțiva sau sunt mii de spectatori, pentru noi concertele sunt la fel de intense. Totuși aș dori să amintesc, fără a face o ierarhie, de Băiuț (Maramureș), Dacii Liberi (Mileștii Mici în Basarabia), Bikers For Humanity Brezoi, Alege Moto Roman, Arhangels Rock (Topoloveni, Argeș).
Cum este scena underground din Râmnicu Vâlcea?
Underground-ul în Valcea … nu prea este. Să fim foarte sinceri, răspuns nu prea există. La nivel de live music, totuși există Aby Stage Pub care este ca un fel de pol, un hub al celor din underground. Practic, datorită lui Aby Stage Pub fenomenul underground încă există în Râmnicu Vâlcea. La nivel de trupe, suntem noi și una sau două trupe de copii. Două trupe foarte fresh de copii, de generală și de liceu.
Ați pregătit ceva special pentru concertul de lansare al noului album?
Da! Normal că sunt lucruri pe care le-am pregătit pentru concertul din 9 noiembrie. Am dori să păstrăm surpriza și să ne întelegeți pentru asta. Mulțumim!
Spuneți-ne câte ceva despre coperta noului albumul
Coperta noului album este o chemare la luptă un strigăt, un îndemn de întoarcere la propriile valori, la reconfigurarea unei societăți prin această raportare la valorile naționale românești. Dacă ar fi să explicăm în detaliu ce semnifică această copertă, în prim plan este Ursan. Cel pe care noi l-am numit Ursan și care este personajul central al mai multor coperți ale noastre. Undeva în decor, în stânga și în dreapta, se găsesc soarele și luna, simboluri pe care le găsim pe stema Valahiei. Se poate desluși conturul cetății Poenari, asa cum arăta în secolele 13-14. Cetatea este un simbol al Valahiei. Totodată, pe copertă se poate distinge oastea valahă, oaste care ține în mână steagul Valahiei vechi. Bineînțeles, ajungem la alt element central, este vorba de acvilă, simbol al inălțimii, simbol al puterii, al dărzeniei, al idealului, pasăre de asemenea prezentă pe stema tradiționala a Țării Românești.
Care sunt planurile de viitor ale formației și unde veți concerta în viitorul apropiat? Deocamdată știm că veți avea concert în The Pub din București, în ianuarie …
Avem câteva concerte în Petroșani și în Cluj. Apoi, în ianuarie, în București, așa cum ai amintit. La începutul lui februarie vom fi în Constanța și desigur vor mai fi și alte concerte deoarece este cerere. Pentru cerere trebuie sa le mulțumim tuturor celor care ne onorează, recomandîndu-ne organizatorilor de concerte.
CiviC Rebels este o formație de lyrical folk and symphonic metal din Râmnicu Vâlcea.
Mai multe informații despre ei găsiți aici.
CIVIC REBELS vor lansa al doilea album al formației „Magna Wallachia”.
Tracklistul:
- Moartea Regelui
- Zimbrule Străbunule
- Posada
- Codrii Negri (Atacul de Noapte)
- Radu Ursan
- Cântecul Haiducului (Luna Hai De Ne Cunună)
- Fără Ea
- Dincolo de Neguri (Magna Wallachia)
- Aeternum
Lansarea noului album va avea loc la Aby Stage Bar, în Râmnicu Vâlcea, pe data de 9 Noiembrie.
Programul Concertului:
Aby Stage Bar
19.00. Eternum– Rm Vâlcea
19.25. Adelina Balbarau, Rm Vâlcea
20.00. Jaxcore Band, Chișinău
21.00 Anton
22.00 Civic Rebels
Bilete puteți achiziționa de aici.
O scurtă biografie a formației și componența formației o puteți găsi aici.
Cele trei single-uri de pe noul album le puteți vedea aici.
Componență
Florin Chitucea: tobe, backing vocals
Damien Phulpin: bass, backing vocals
Vlad Alexandrescu: chitară ritmică, lead vocalist, textier
Gabriel Sucea: chitară solo, caval, backing vocals
Cristian Popa: clape, orchestrare
Vlad Cioculeasa: chitară, backing vocals
Lasă un comentariu