Dirty Shirt ridica stacheta evenimentelor metal din Romania

Dirty Shirt ridica stacheta evenimentelor metal live din Romania printr-o productie nou-nouta care are ca scop prezentarea show-ului formatiei la cele mai inalte standarde!

In sprijinul acestei initiative vine Wacken Foundation, o fundatie finantata de cel mai mare festival metal din lume, Wacken Open Air, unde, in cadrul concursului Wacken Metal Battle, Dirty Shirt a castigat locul 2 in 2014, din sute de trupe inscrise.

Astfel, Wacken Foundation sustine turneul „Dirtylicious Tour”, care va purta trupa prin numeroase orase din Romania, cu scopul promovarii albumului nou „Dirtylicious”, care va fi lansat in curand.

Dirty Shirt este prima formatie din Romania care se bucura de sprijinul Wacken Foundation.

Momentan, datele turneului „Dirtylicious” sunt urmatoarele.

Miercuri 6 Mai – Hesh Experience, Baia Mare
Joi 7 Mai – Daos, Timisoara
Vineri 8 Mai – Moszkva, Oradea
Sambata 9 Mai – Zamfirescu, Satu Mare
Duminica 10 Mai – Palatul Culturii, Sighet
Miercuri 13 Mai –  Jazz & Blues Club, Tg. Mures
Joi 14 Mai – Rockstadt, Brasov
Vineri 15 Mai – Romanian Rock Meeting, Bucuresti
Sambata 16 Mai – The Shelter, Cluj Napoca
Sambata 15 August – Rockstadt Extreme Fest, Rasnov

Poster Dirty Shirt Turneu Complet

Info turneu

Cat despre productie, pentru a asigura cea mai buna calitate sonora si vizuala a spectacolelor, Dirty Shirt va fi insotita de o echipa tehnica profesionista, incluzand tehnicieni din strainatate. De asemenea, marea majoritate a echipamentului va fi prezenta la toate concertele, ceea ce va permite inregistrarea audio multitrack si filmarea concertelor. Aceste filmari vor fi incluse intr-un viitor DVD.

Mai mult, in turneul din mai, trupa va canta in formula extinsa, in functie de concert, grupul fiind completat de mai multi muzicieni. Pe langa cei 7 membri, in versiune completa, incluzand synth-uri si chitare acustice, Dirty Shirt ii va avea ca invitati pe Marius Sabo – vioara, Sergiu „Corbu” Bordor – vioara, Leonard Negrea – tambal si Dan Secheli – percutii.

Reamintim ca Dirty Shirt a terminat de inregistrat noul album, „Dirtylicious”, iar acesta urmeaza sa treaca prin procesele de mixare si masterizare, care vor avea loc la Los Angeles si de care se vor ocupa doi producatori internationali de top. Discul a fost inregistrat in studioul 7 Cats din Baia Mare, de Dan Secheli.

Este vorba despre Charles „Kallaghan” Massabo, care se va ocupa de mixaj, si Alan Douches, cunoscut pentru colaborarile sale cu nume majore ca Sepultura, Motorhead, Killswitch Engage, care va realiza masterizarea in studioul sau West West Side Music.

Fanii pot asculta o prima piesa, varianta demo, extrasa de pe noul album, intitulata „Maramu'”. Aceasta este disponibila pe Soundcloud.

Dirty Shirt a castigat premiul pentru „Best Rock Ambassador” la Metalhead Awards 2014 si „Best Metal Band” la Maximum Rock Awards 2014, prin votul publicului.

Mai jos, puteti vizualiza o galerie foto (sursa Facebook) care surprinde ultima zi de inregistrari pentru „Dirtylicious”!

  • DS 0 Muncind din greu!
  • DS 6 Ultimele parti vocale!
  • DS 2 Un album perfect cere concentrare maxima
  • DS 3 Dar si o atmosfera degajata
  • DS 1 Sa ne mai si distram putin
  • DS 4 Si gata treaba!

Dirty Shirt a publicat pe pagina de  Facebook coperta albumului, semnata de Costin Chioreanu (Twilight13Media). Costin este unul din cei mai apreciati designeri la ora actuala in Europa, colaborand recent cu artisti precum At The Gates, Arch Enemy, Opeth, Primordial, etc.

In plina faza de productie audio, albumul „Dirtylicious” promite a fi una din cele mai interesante realizari discografice pe scena metal din Romania si din Europa : pe baza unui schelet muzical groovy-hardcore-indus-metal marca Dirty Shirt, trupa a construit o noua morfologie muzicala, combinand intr-o maniera omogena si unica, soundul greu tipic metalului modern cu elemente de muzica traditional din Europa de Est.

Chiar daca primele experiente de fuziune metal – muzica traditionala ale trupei le regasim pe albumele precedente, cu “hit-uri” precum Bad Apples, Freak Show sau Saraca Inima Me, Dirtylicious aduce aceasta simbioza la un alt nivel: albumul este integral influentat sau bazat pe elemente folclorice, iar la inregistrari au participat muzicieni confirmati de instrumente traditionale : viori, clarinet, tambal, acordeon si percutii (sub titulatura Transylvanian Folkcore Orchestra).

Dirty Shirt Dirtylicious

Un preview instrumental demo al albumului este disponibil aici :

RRM FB Nou

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*