
Ultimul videoclip al lui Chris Cornell (Soundgarden/ Audioslave), filmat cu puțin timp înainte de trecerea în neființă a muzicianului, a fost lansat sub egida Survival Pictures.
Acesta a fost realizat pentru piesa „The Promise”, compusă în cadrul unui proiect caritabil dedicat refugiațiilor și victimelor genocidelor.
Artistul a fost vocea unei generații iar decesul acestuia a șocat întreaga lume muzicală. Cornell a fost găsit fără suflare în camera sa de hotel, în data de 18 mai 2017. Cauza morții: sinuciderea.
Solistul se lupta de foarte mulți ani cu depresia și urma un tratament medicamentos cu o clasă de anxiolitice – substanțe utilizate pentru tratarea anxietății – învinuită deseori pentru declanșarea ideației suicidale.
Se pare că muzicianul nu se simțea bine după concertul susținut în data de 17 mai 2017 și a luat o doză mai mare de Ativan (lorazepam – un anxiolitic puternic), care a avut ca efect advers denaturarea percepției pe care Cornell o avea asupra realității, fapt ce l-a determinat pe artist să își ia viața.
Lumea rockului, și nu numai, nu și-a revenit după pierderea lui Chris Cornell.
De aceea, videoclipul melodiei „The Promise”, pe care îl puteți viziona mai jos, are o valoare deosebită pentru fani.
„Este un moment dulce-amar…Chris a filmat acest videoclip cu puțin timp înainte să moară. A vrut să fie lansat de Ziua Internațională a Refugiațiilor. Era pasionat de ideea de a ajuta oameni prin proiectele lui. Chris s-a angajat să doneze toți banii obținuți de pe urma melodiei organizațiilor care se ocupă de refugiați și de copiii proveniți din zone de conflict”, a declarat Eric Esrailian, producătorul videoclipului.
„Muzica și versurile sale vor dezvălui ravagiile Genocidului Armean și a crizei drepturilor omului, caracteristică timpurilor moderne”, a continuat Esrailian.
„The Promise dorește să aducă un omagiu tuturor acelora pe care i-am pierdut în Genocidul Armean și intenționează să dezvăluie atrocități mai recente. Aceleași metode folosite în Genocidul Armean au fost utilizate pentru a comite crime împotriva umanității și în Bosnia, Darfur, Rwanda și Syria, pe fronturi numeroase, contribuind la o masivă criză globală a refugiaților. Din păcate, cuvântul * niciodată * nu are nicio putere atunci când ne amintim de execuțiile în masă din secolul XX, precum și de rasismul reînnoit din întreaga lume. Chiar și în America, semnele – izolarea unor întregi grupuri pe criterii ce țin de religie și rasă – sunt evidente. Trebuie să continuăm să spunem aceste povești și să le spunem în cât mai multe feluri. Ca oameni, avem o capacitate uriașă de a ne continua viața fără să ne uităm la momentele dificile prin care am trecut. Dar cred că este important să o facem, totuși. Conștientizarea trecutului prin educație este cel mai bun mod de a înțelege prezentul și de a evita viitoare atrocități, folosindu-ne puterea de a înțelege și de a interveni. Trebuie să ne educăm și să fim uniți pentru a lupta împotriva temerilor și a violenței. În calitate de cetățeni ai lumii, este necesar să muncim pentru a ne proteja reciproc drepturile fundamentale”, a declarat Chris Cornell, cu puțin timp înainte să plece dintre noi.
Artistul era cunoscut pentru implicarea sa în cauze umanitare și întemeiase chiar și o fundație caritabilă împreună cu soția sa, Vicky Cornell.
Să te odihnești în pace, Chris! Nu te vom uita niciodată.
Lasă un comentariu