A fost lansat „The Promise”, ultimul videoclip al muzicianului Chris Cornell

Ultimul videoclip al lui Chris Cornell (Soundgarden/ Audioslave), filmat cu puțin timp înainte de trecerea în neființă a muzicianului, a fost lansat sub egida Survival Pictures.

Acesta a fost realizat pentru piesa „The Promise”, compusă în cadrul unui proiect caritabil dedicat refugiațiilor și victimelor genocidelor.

Artistul a fost vocea unei generații iar decesul acestuia a șocat întreaga lume muzicală. Cornell a fost găsit fără suflare în camera sa de hotel, în data de 18 mai 2017. Cauza morții: sinuciderea.

Solistul se lupta de foarte mulți ani cu depresia și urma un tratament medicamentos cu o clasă de anxiolitice – substanțe utilizate pentru tratarea anxietății – învinuită deseori pentru declanșarea ideației suicidale.

Se pare că muzicianul nu se simțea bine după concertul susținut în data de 17 mai 2017 și a luat o doză mai mare de Ativan (lorazepam – un anxiolitic puternic), care a avut ca efect advers denaturarea percepției pe care Cornell o avea asupra realității, fapt ce l-a determinat pe artist să își ia viața.

Lumea rockului, și nu numai, nu și-a revenit după pierderea lui Chris Cornell.

De aceea, videoclipul melodiei „The Promise”, pe care îl puteți viziona mai jos, are o valoare deosebită pentru fani.

„Este un moment dulce-amar…Chris a filmat acest videoclip cu puțin timp înainte să moară. A vrut să fie lansat de Ziua Internațională a Refugiațiilor. Era pasionat de ideea de a ajuta oameni prin proiectele lui. Chris s-a angajat să doneze toți banii obținuți de pe urma melodiei organizațiilor care se ocupă de refugiați și de copiii proveniți din zone de conflict”, a declarat Eric Esrailian, producătorul videoclipului.

„Muzica și versurile sale vor dezvălui ravagiile Genocidului Armean și a crizei drepturilor omului, caracteristică timpurilor moderne”, a continuat Esrailian.

The Promise dorește să aducă un omagiu tuturor acelora pe care i-am pierdut în Genocidul Armean și intenționează să dezvăluie atrocități mai recente. Aceleași metode folosite în Genocidul Armean au fost utilizate pentru a comite crime împotriva umanității și în Bosnia, Darfur, Rwanda și Syria, pe fronturi numeroase, contribuind la o masivă criză globală a refugiaților. Din păcate, cuvântul * niciodată * nu are nicio putere atunci când ne amintim de execuțiile în masă din secolul XX, precum și de rasismul reînnoit din întreaga lume. Chiar și în America, semnele – izolarea unor întregi grupuri pe criterii ce țin de religie și rasă – sunt evidente. Trebuie să continuăm să spunem aceste povești și să le spunem în cât mai multe feluri. Ca oameni, avem o capacitate uriașă de a ne continua viața fără să ne uităm la momentele dificile prin care am trecut. Dar cred că este important să o facem, totuși. Conștientizarea trecutului prin educație este cel mai bun mod de a înțelege prezentul și de a evita viitoare atrocități, folosindu-ne puterea de a înțelege și de a interveni. Trebuie să ne educăm și să fim uniți pentru a lupta împotriva temerilor și a violenței. În calitate de cetățeni ai lumii, este necesar să muncim pentru a ne proteja reciproc drepturile fundamentale”, a declarat Chris Cornell, cu puțin timp înainte să plece dintre noi.

Artistul era cunoscut pentru implicarea sa în cauze umanitare și întemeiase chiar și o fundație caritabilă împreună cu soția sa, Vicky Cornell.

Să te odihnești în pace, Chris! Nu te vom uita niciodată.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*