Ozzy Osbourne, diagnosticat cu tumoare la coloana vertebrală: „Mai am 10 ani de trăit!”

Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne poate că are o serie de probleme de sănătate, dar încă nu se oprește aici.

Legendarul rocker, în vârstă de 74 de ani, a fost diagnosticat cu boala Parkinson în urmă cu 20 de ani, iar de atunci s-a confruntat cu o serie de probleme medicale, dar rămâne pozitiv într-un nou interviu acordat revistei Rolling Stone UK. Osbourne a recunoscut: „Mă enervez citind ziarele când văd lucruri de genul „Ozzy duce ultima bătălie”. A cântat ultimul său Paranoid. Știi, nici măcar nu mă gândesc atât de mult la Parkinson”.

OZZY: „ÎN CEL MAI BUN CAZ MAI AM 10 ANI DE TRĂIT”

În acel moment al conversației, el și-a întins brațele, iar reporterul a remarcat că acesta a arătat „foarte puține semne de tremurături”, care sunt frecvente la persoanele cu boala Parkinson. Cu toate acestea, el este conștient că cea mai mare parte a vieții sale a rămas în urmă.

„I-am spus lui Sharon că am fumat recent un joint și ea a spus: „De ce faci asta! O să te omoare!””, și-a amintit el. „I-am spus: „Cât vrei să mai trăiesc?!”. În cel mai bun caz, mai am 10 ani de trăit, iar când îmbătrânești, timpul prinde viteză”.

În septembrie, el a suferit o operație la coloana vertebrală pentru a corecta rănile suferite în timpul unei căzături în 2019 – a patra operație în legătură cu acest incident.

„Chiar m-a dat peste cap”, a spus el. „A doua operație a mers drastic de prost și practic m-a lăsat infirm. Am crezut că voi fi în regulă după a doua și a treia operație, dar la ultima mi-au pus o nenorocită de tijă în coloană. Au găsit o tumoare în una dintre vertebre, așa că a trebuit să scoată și asta. E destul de greu, iar echilibrul meu e dat peste cap.”

Deși încă lucrează la recuperarea după operație, Osbourne a declarat că este dispus să cânte din nou, dar numai dacă va reuși să facă un spectacol bun.

„O iau pas cu pas, iar dacă o să pot cânta din nou, o voi face.”

„O iau pas cu pas, iar dacă voi putea cânta din nou, o voi face”, a spus el. „Dar a fost ca și cum mi-aș lua adio de la cea mai frumoasă relație din viața mea. La începutul bolii mele, când m-am oprit din a mai face turnee, eram foarte supărat pe mine, pe doctori și pe lume. Dar, pe măsură ce timpul a trecut, mi-am spus: „Ei bine, poate că trebuie să accept acest lucru”.”

El a adăugat: „Nu am de gând să mă urc pe scenă și să interpretez un Ozzy fără vlagă, căutând compasiune. Ce rost are asta? Nu mă duc acolo într-un nenorocit de scaun cu rotile. L-am văzut recent pe Phil Collins cântând, iar el are practic aceleași probleme ca și mine. Se urcă pe scenă într-un scaun cu rotile! Dar eu nu aș putea face asta.”

El spune că faptul că „nu a avut niciodată șansa de a-și lua la revedere sau de a le mulțumi” fanilor săi pe scenă este „unul dintre lucrurile care m-au enervat cel mai tare”.

Exprimându-și speranța că într-o bună zi ar putea „să facă doar câteva concerte”, a explicat că fanii săi au fost „loiali față de mine timp de ani de zile”. Ei îmi scriu, știu totul despre câinii mei. Este familia mea extinsă, de fapt, și ei ne oferă stilul de viață pe care îl avem. Indiferent de motiv, acesta este obiectivul meu pentru care trebuie să lucrez. Să fac acele spectacole.”

„Dacă nu pot continua să fac spectacole în mod regulat, vreau doar să fiu suficient de bine pentru a face un singur spectacol în care să pot spune: „Bună, băieți, vă mulțumesc foarte mult pentru viața mea”. Pentru asta lucrez, iar dacă voi cădea mort la finalul lui, voi muri fericit.”

Într-un alt moment al interviului cu Rolling Stone UK, conversația a ajuns din nou la moarte, când Osbourne a vorbit despre colegii muzicieni pe care i-a cunoscut și care au murit în ultimii ani.

„Am reflectat mult în timp ce am stat la pat și mi-am dat seama că toți partenerii mei de băutură sunt morți!”, a spus el. „Cimitirul e plin de ei! Ești mort, ești mort și ești mort și ești mort.”

Mai târziu, el a recunoscut: „Ar fi trebuit să fiu mort cu mult înaintea multora dintre ei. De ce sunt eu ultimul om în picioare? Nu înțeleg nimic din toate astea. Uneori mă uit în oglindă și mă întreb: „De ce naiba ai reușit?!”. Nu mă laud cu nimic, pentru că ar fi trebuit să fiu mort de o mie de ori.”