Psychosounds Metal Ladies Night, un festival ajuns la a opta ediție

Poster festival Metal Ladies Night

Psychosounds Metal Ladies Night, ediția a opta, a avut loc vineri, 3 martie, în clubul Quantic din București și a fost o seară specială, dedicată doamnelor și domnișoarelor, toate trupele participante având cel puțin o prezență feminină în componență. Ca la fiecare ediție, doamnele și domnișoarele prezente la concert au avut parte de câte o surpriză plăcută la intrare, sub forma unui mărțișor simbolic. 

Seara a început în forță, cu urcarea pe scenă a primei trupe din festival: Underwaves, din Brașov, cu Ana Ignis la voce. Ceilalți membri ai trupei sunt Carol Alexandru (chitară), Răzvan Halasanu (bass) și Alexandru Stănică (tobe). Au interpretat un setlist format din opt piese, single-urile Dark Waves, Ocean, Prayers, Odyssey Of Inner Self, Revenge, Zero Chance precum și piesele No One’s Gonna Be Your Friend și Burn, de pe albumul Hiatus.

A doua trupă a serii a fost Valak, cu Alexandra Racovițeanu la tobe. Alături de ea au fost Dimitrie Avram (chitară și voce), Mihai Chelariu (chitară), Andrei Cristea (chitară și voce)  și Alexandru Bociu (bass). Bucureștenii practică un melodic death metal cu influențe din alte câteva stiluri. Setlistul lor de vineri a început cu Overclock: To Absolute Zero, de pe EP-ul omonim. Au mai cântat I Am, Snakes și Fearful God, piese de pe albumul Snakes, precum și Vreau să beau (feat. Todd, voce) și Havana.

Atmosfera s-a încins la urcarea pe scena din Quantic Club a trupei Isatha din Ungaria, trupă ce interpretează un folk metal emoționant. Formația din Budapesta este alcătuită din Lianna Toth (voce), Dora Gerenyi (flaut), Gabor Ferencz (chitară lead), Peter Agoston (bass), Szabolcs Hollo (clape), Daniel Horvath (voce), Adam Melcsiner (chitară ritm) și Attila Istvan Hekele (tobe). Setlistul lor a cuprins două piese de pe primul album, din 2013, și anume Pogany Atok și Vandor, o piesă nelansată oficial, Vilagok Hidja și nouă piese de pe noul album, From Here To Beyond (2021): Arrival, Whirling Deep Green, Nature Arise, Feast With The Fallen, Gift, Cliffs Of The Sea, Pan, Tavaszi Szel Intro și Tavaszi Szel. O interpretare de excepție a trupei din Ungaria, care a declarat că sunt încântați să revină pe scena din România, după șapte ani. Luând în considerație căldura cu care au fost primiți de public, și fanii români s-au bucurat să-i revadă!

Nici trupa româno- maghiară Clitgore nu și-a dezamăgit fanii, ci au pus adus pe scena un show memorabil, plin de energie, interpretând în întregime LP-ul The Final Cuntdown, lansat în 2014. Deși lineup-ul trupei Clitgore numără doar trei membri, și anume Ela „NecroClit” (bass), Călin Paraschiv (chitare, voce) și Balazs Pocz Humanoid Gore”, aceștia au făcut multă gălăgie, spre încântarea publicului, care a gustat grindcore-ul practicat de aceștia.

Următoarea trupă, Bendida din Bulgaria, a impresionat prin virtuozitate, dar și prin complexitatea compozițiilor. Trupa este pentru a treia oară pe scena acestui festival, primul lor show în România având loc în martie 2019, în Fabrica. Trupa din Sofia are un lineup numărând opt artiști: senzaționala violonistă Bisera Dimitrova, pianista (și solista vocală) Ralica Georgieva, solista principală Kremena Nikolova, interpreta la viola da gamba Viara Grancharova, basistul Alexander Panayotov, chitaristul, solistul (compozitorul și mastermind-ul trupei) Vinnie Atanasov, Plamen Dimitrov la corn francez și Svetoslav Petrov la tobe. Aceștia interpretează un symphonic power metal pe teme mitologice și fantasy, aducând pe scenă riffuri îndrăznețe, armonii renascentiste și baroce, dar și câteva elemente tradiționale din folclorul lor național. Toate acestea pigmentate cu o coregrafie și o teatralitate de-a dreptul interesante. Au interpretat un setlist ce a cuprins piese de pe ultimele două albume de studio, Goddess Of The Moon (2017) și First Of The Heroes (2020), precum și o piesă nouă, We Are Going To War, de pe viitorul lor album. Piesa Vampire’s Ball a venit cu o surpriză: Ralica Georgieva și-a părăsit locul din fața clapelor și a venit în față, pentru un duet cu Kremena Nikolova, spre încântarea publicului prezent la eveniment. Nu putea lipsi desigur nici solo-ul de tobe, scoțând în evidentă un tânar toboșar de 17 ani, cu mare potențial. 

Seara a fost încheiată în forța de trupa bucureșteană Dark Fusion, care interpretează cyber, industrial, extreme metal. Aceștia au cântat cinci piese de pe albumul Cyber Nation (2016), Fallen Generation, Torture Chamber, Nothing, Dark City și Blue plus trei melodii de pe viitorul album Virtual Dominion care va fi lansat pe 18 mai , tot în clubul Quantic. Cele trei piese de pe noul album sunt Overdose, Virtual Dominion și Architect of Time. Deși trecuse de ora 1 noaptea, publicul aplauda și scanda numele trupei Dark Fusion, cerând încă o piesă, pe care trupa le-a oferit-o alături de prietenul și invitatul lor special la voce, Florin Costăchiță. Astfel că seara s-a încheiat într-o atmosferă extraordinară, cu piesa Mirrors, de pe albumul Cyber Nation.Un festival deja cu tradiție, ajuns la a opta ediție, organizat de Rusidava Management și Psychosounds Music!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*