
Așa cum am anunțat deja aici, proiectul Reșita Rocks, proiect pus la cale de către Toni Dijmarescu-chitara, Adrian Nitulescu-bass și Flavius Suciu-tobe, a lansat albumul ”Născuți din foc”, un titlu sugestiv cu trimitere la vechiile tradiții industriale ale Reșiței.
Materialul contine 11 piese, de diferite genuri, de la Hard Rock și Melodic Metal până la Hardcore și Death Metal în care îi găsim la voce pe Dana Borteanu (PRO MUSICA, STEPAN PROJECT), Calin Pop (CELELALTE CUVINTE), Ovidiu Anton, Costin Adam (PHOENIX), Octavian ”Vita” Horvath (IMPLANT PENTRU REFUZ, BLAZZAJ), Vlad Busca (L.O.S.T.), Adrian ”Molester” Dan (LOUDRAGE), Ionut ”Rocco” Frujina (ROCK N GHENA).
Despre cum a luat naștere acest proiect și cum s-a ajuns ca, în cele din urmă, aceste piese să facă obiectul unui CD, aflați direct de la ”vinovați” în interviul de mai jos.
”Nascuti din foc” este disponibil in format digital prin Universal Music Romania si pe CD prin Loud Rage Music.
Grafica albumului, ce cuprinde un booklet cu textele tuturor pieselor, poze de arhiva si un eseu scris de Doru ”Rocker” Ionescu, a fost realizata de artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborarile sale cu GOODBYE TO GRAVITY, BUCIUM, WHITE WALLS, DINUMBRA sau Calin Pop (CELELALTE CUVINTE).

Tracklist:
1. Nascut din furtuna (feat. Dana Borteanu)
2. Singuri printre oameni (feat. Costin Adam)
3. Never Let Go (feat. Ovidiu Anton)
4. Garoafa rosie (feat. Calin Pop)
5. A God Damn Life (feat. Vita)
6. Blestem (feat. Vlad Busca & Molester)
7. The Only One (feat. Rocco)
8. Apa vie (feat. Dana Borteanu)
9. Evolutie (instrumental)
10. Povestea soaptelor (feat. Calin Pop)
11. Humanity (feat. Costin Adam)
RESITA ROCKS este un proiect infiintat de muzicienii Toni Dijmarescu (chitara), Adrian Nitulescu (bass) si Flavius Suciu (tobe), cu scopul de a restitui cateva dintre piesele trupelor rock din Banatul Montan, active intre anii ’80 si ’90, trupe ce nu au avut posibilitatea la acea vreme de a-si inregistra profesional materialele (SCREAMING HEADS, SILEX, TRANSROCK, PENTRU VOI, ATTIS, NECROTICISM, RAMSES).
Lasă un comentariu