Therion lansează Leviathan III

Therion - Leviathan III
Therion - Leviathan III

Legendara trupă suedeză de symphonic metal Therion a lansat ultimul single, Ayahuasca, extras de pe viitorul lor album de studio, Leviathan III, care va fi lansat pe 15 decembrie 2023, prin Napalm Records. Urmăriți mai jos videoclipul piesei.

Odată cu noul album, Therion revine pe scena muzicii metal pentru a lansa o altă capodoperă – încheind trilogia Leviathan.

Cu mai mult de 35 de ani la activ, trupa din jurul maestrului Christofer Johnsson este considerată una dintre cele mai importante formații de metal simfonic. Până în prezent, Johnsson susține că elvețienii de la Celtic Frost și modul lor de a combina vocea de operă și instrumentele orchestrale de la sfârșitul anilor ’80 au fost una dintre principalele sale influențe, ceea ce a dus la crearea Symphony Masses (1993) și Lepaca Kliffoth (1995), care au pregătit terenul pentru acest gen la începutul anilor ’90, urmate fiind de piatra de temelie a metalului simfonic Theli în 1996.

Albumul începe cu puternicul cântec Ninkigal, catapultând ascultătorul direct în universul dramatic al trupei Therion, cu compoziții realizate cu măiestrie și cu vocea feminină a lui Lori Lewis, care pendulează între growl-uri sinistre și melodicitate plăcută.

Urmează Ruler of Tamag, o piesă încântătoare, cu o introducere duioasă de chitară acustică și voci feminine persistente care se deschid către un scenariu de basm al vremurilor de demult.

Aceasta explodează apoi într-o piesă agresivă, cu părți sumbre, care se transformă într-o simfonie fascinantă, asemănătoare unei partituri.

Therion
Therion

Therion își demonstrează încă o dată farmecul prin curajul de a amesteca stiluri care variază de la părți gotice la death metal melodic și elemente neo-clasice la power metal într-un mod complex și versatil, provocându-și astfel ascultătorii spre înțelegerea profundă a muzicii lor.

Cântecele sunt captivante și folosesc cu îndemânare melodii catchy, așa cum reiese din piesele înălțătoare precum An Unsung Lament și Baccanale.

Melodiile progresive sunt combinate cu elemente rock, versuri captivante și părți de cor, în timp ce Maleficium este structurată în jurul unui duet între Thomas Vikström și Lori Lewis.

Ayahuasca este o adevărată călătorie muzicală cu un cor bărbătesc și elemente psihedelice, în timp ce rapidul Nummo oferă splendide explozii de chitară hard și cele mai bune voci și coruri clasice.

În general, compozițiile se îndreaptă spre magnific și teatral, oferind o mare varietate de stiluri muzicale, în timp ce estompează cu abilitate granițele dintre metal și muzica clasică. Cu cel mai nou opus al lor, Leviathan III, creierul trupei, Christofer Johnsson, își dovedește încă o dată talentul incredibil și că Therion și-a perfecționat propria combinație de stiluri versatile, fapt care a dus la crearea unui stil simfonic propriu Therion.

Precomandați și presalvați Leviathan III aici.

Ordinea pieselor:

1. Ninkigal
2. Ruler of Tamag
3. An Unsung Lament
4. Maleficium
5. Ayahuasca
6. Baccanale
7. Midsommarblot
8. What Was Lost Shall Be Lost No More
9. Duende
10. Nummo
11. Twilight of the Gods

Line-up: Christofer Johnsson – chitare și clape
Sami Karppinen – tobe
Nalle “Grizzly” Påhlsson – bass
Thomas Vikström – voce principală
Christian Vidal – chitară
Lori Lewis – voce