10 piese rock cu versuri controversate

A scrie versuri este o arta pe care unii muzicieni o stapanesc mai bine, altii mai prost.

Maximum Rock Magazin arunca o privire la niste texte controversate de piese, dintre care unele sunt bune, iar altele atat de proaste incat ne sta mintea in loc.

Oricum ar fi, chiar si din versurile mai slabe putem extrage mesaje pretioase.

Cat despre cele grozave, dar incomode…ce sa facem! Cineva trebuie sa puna punctul pe „i”. 

„Date Rape” – Sublime

In piesa formatiei de ska-punk se vorbeste despre un barbat care violeaza o tanara dupa o intalnire, dar este pedepsit de lege. Acesta ajunge in inchisoare si este…sodomizat. Cu toate acestea, versurile lasa mult de dorit.

„The HIV Song” – Ween

Nu numai „versurile” sunt proaste, ci si piesa in sine, care n-are niciun sens si nicio directie componistica. Nu este intotdeauna o idee buna sa incerci sa scapi de frica de ceva razand de acel lucru, cu atat mai mult cu cat vorbim despre o boala.

„Closer” – Nine Inch Nails

„You let me violate you/ You let me desecrate you/ I want to fu*k you like an animal”, canta Trent Reznor in hitul tulburator care a terifiant o multime de fani MTV in perioada in care piesa era in mare voga.

„Rape Me” – Nirvana

Violul este un subiect tabu in cultura noastra, dar Nirvana a avut curajul sa-l scoata din coltul sau intunecat si sa-i dea o semnificatie aparte. Chiar daca versurile pot fi considerate „nepotrivite”, mesajul lor este unul puternic!

„Bad Habit” – Offspring

Vai, dar ce poveste frumoasa! Este o piesa buna pentru soferii din Bucuresti care cu siguranta vor empatiza cu mesajul: „te-a enervat in trafic, du-te si impusca-l!”.

„Girls and Boys” – Good Charlotte

Iata o piesa cu un mesaj misogin, sau aplicabil numai in cazul pitipoancelor. „Girls don’t like boys/ Girls like cars and money”.

„Darling Nikki” – Prince

Versurile vorbesc despre apetitul sexual insatiabil al unei anume Nikki, intalnita in timp ce se masturba cu o revista pe holul unui hotel…

„Suicide Solution” – Ozzy Osbourne

LSD, exact. Desi Lennon a sustinut mereu ca nu este vorba despre celebrul drog, versurile evoca o lume a halucinatiei sau a visului.

„Get Your Gunn” – Marilyn Manson

Piesa a fost invinuita pentru masacrul de la Columbine deoarece versurile suna cam asa: „I throw a little fit/ I slit my teenage writsts”. De fapt, melodia i-a fost dedicata doctorului David Gunn, ucis de niste activisti „pro-life” (anti-avort).


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*