Almost Famous! … din tara celor o mie de lacuri

ALMOST FAMOUS! sunt una din cele mai noi trupe ce au aparut in tara celor o mie de lacuri. Gasca este alcatuita din Laura Jansson – voce, Petteri Granberg – chitara, Juha "kepsi" Juntikka – chitara si Sauli Kinnari – tobe. "Not Love but Success" se numeste clipul pe care acestia tocmai l-au lansat. Sunt tineri, plini de energie si dornici de a se afirma. Maximum Rock si-a propus sa stea de vorba cu Petteri pentru a afla cum mai stau lucrurile pentru o trupa noua care abia se lanseaza!

"Indragim muzica de toate genurile…"

Va rog sa prezentati trupa Almost Famous! publicului ascultator de rock din Romania.
Petteri: Salutari tuturor! In primul rand suntem o trupa noua finlandeza si cantam pop/punk/rock. Primul nostru EP, "Almost Famous!" a fost lansat in aceasta toamna si contine patru piese. Indragim muzica de toate genurile dar cred ca influentele noastre principale se trag din trupe americane precum Paramore, Fall Out Boy sau Panic at the Disco… lista ar putea continua cu siguranta. O avem la voce pe Laura, sunetm o trupa cu voce feminina!

Care sunt primele teluri pe care vi le-ati setat pentru trupa?
Petteri: Primul lucru a fost sa inregistram niste piese, iar acuma ne pregatim pentru scena. De fapt, sa va spunem adevarul, ne-am  inscris la competitia Eurovision! Sa vedem cum merg lucrurile  ha ha ha… Adevarul este ca nu ne-am calificat; ce pacat…

De curand ati filmat un clip pentru primul vostru single "Fascination". Cand il vom putea vedea?
Petteri: De fapt am filmat clipul pentru piesa "Not love but success". Cred ca dupa ce postezi acest interviu il vei putea vedea pe Youtube. Clipul este foarte nostim si te face sa vrei sa petreci toata noaptea! Dati-i o sansa!

Povestiti-ne despre cum va-ti gandit sa regizati clipul sau ati apelat la cineva?
Petteri: Ideea a fost sa fie un apartament mic, multi prieteni, foarte multa bere si alcool si apoi sa lasam camera sa inregistreze. La inceput apare un porc uman care este foarte plictisit. Apoi porcul ia EP-ul nostru si il introduce intr-un calculator si apasa butonul de play. Deodata incepe petrecerea. E un clip foarte tare.

Ati avut un cantec postat ceva vreme pe net. Ce feedback primiti?  
Petteri: In Finlanda este foarte greu sa obtii un feedback concret cand esti o trupa noua. Oamenilor le place sa asculte chestii noi si se arata interesati, dar cand este vorba de o parere… te astepti la mai mult. Este totusi adevarat ca un cantec nu este suficient, trebuie sa mai postam cateva pentru a atrage atentie!

"…lumea in ziua de azi a inceput sa fie mult mai deschisa la minte"

Cum este sa fi intr-o trupa finlandeza care nu activeaza in aria metal-ului? Oamenii sunt in general obisnuiti cu trupe precum Nightwish si Children of Bodom, decat trupe precum Disco Ensemlble…

Petteri: Ai dreptate, muzica metal finlandeza este foarte renumita pe tot globul! Eu cant la chitara in AF si tot eu scriu cantecele. Cu toate ca ele sunt pop/punk/rock, chitaristul meu preferat este tot Alexi Laiho din Bodom. Cred ca lumea in ziua de azi a inceput sa fie mult mai deschisa la minte cand e vorba de muzica. Poti asculta genuri diferite si e in regula. Nu mai e stresul ca trebuie sa porti o jacheta neagra si trebuie sa iti petreci serile singur acasa si sa asculti Slayer pentru ca totul este de rahat ha ha ha.  Sper ca lumea sa nu ne judece dupa stilul muzical, cel mai important lucru este muzica in sine si sentimentul care vine cu aceasta! Am reusit sa raspund la intrebare?!

Ce perspective aveti? Ma intereseaza daca exista dorinta de a va afirma si pe plan international dupa ce va stabiliti o baza de fani acasa in Finlanda.
Petteri: Binenteles ca toti ne dorim sa cantam cat mai mult si chiar in afara tarii! In primul rand trebuie sa preluam controlul aici in Finlanda si sa ne asiguram ca avem cat mai multi fani si ascultatori care ne promoveaza.

Poti sa descrii experienta de a porni o trupa noua in Finlanda? Ce sfaturi le-ati da tinerilor din Romania care vor sa isi intemeieze o trupa?
Petteri: Intotdeauna este putin complicat sa incepi o trupa. Cred ca este foarte important sa te intelegi bine cu colegii de trupa, practic trebuie sa fie prieteni buni. Prietenia nu este de ajuns, But being friends is not enough, fiecare membru trebuie sa isi cunoasca instrumentul si sa fie pasionati. Daca reusesti sa combini aceste doua lucruri, ai un inceput bun! Al treilea factor este stilul abordat; fiecare asculta alta muzica dar este esential ca fiecare sa fie motivat de genul abordat de trupa. Trebuie avut in minte: chiar si Beatles-ii erau nimeni la un moment dat,  trebuie sa crezi in tine si sa repeti mult.

(Horatiu Ghibu)

Pentru mai multe informatii legate de Almost Famous!, cei interesati pot consulta link-urile de mai jos:

http://www.facebook.com/pages/Almost-Famous/145849758831660
http://www.youtube.com/user/OfficialAlmostFamous
http://www.purevolume.com/AlmostFamous10544
http://www.myspace.com/almostfamous-band


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*