Alter Bridge lansează clipul single-ului Holiday

Alter Bridge
Alter Bridge

Alter Bridge au lansat videoclipul oficial al piesei Holiday. Clipul marchează revenirea colaboratorului Dan Sturgess de la Sturge MediaSingle-ul Holiday a fost cel mai apreciat de public, din momentul lansării, odată cu albumul Pawns & Kings, în octombrie anul trecut și este în prezent una dintre cele mai difuzate piese la Radio Active Rock. Follow-up-ul albumului Walk The Sky, Pawns & Kings din 2019 a fost înregistrat la Studio Barbarosa, cu producătorul Michael „Elvis” Baskette. Pawns & Kings este alcătuit din 10 piese epice, cu totul noi.

De la riff-urile de deschidere din This Is War până la piesa principală, Pawns & Kings, Alter Bridge revine cu un album de piese intense, scrise în perioada pandemiei. Piese precum Dead Among The Living, Silver Tongue și Holiday prezintă compoziția tipică, pentru care este cunoscută trupa. Albumul oferă numeroase aventuri epice, cu trei melodii care rulează în peste șase minute fiecare. Opusul Fable Of The Silent Son durează 8:29 și este cea mai lungă piesă înregistrată în catalogul trupei. Pâna acum, recordul aparținea piesei Blackbird. Chitaristul Mark Tremonti renunță la rolul de backing vocal, preluând conducerea la Stay, o baladă introspectivă.

Într-un interviu recent Tremonti a declarat despre Pawns & Kings: „Suntem foarte mândri de acest album. Producătorul nostru este absolut îndrăgostit de disc. Cred că fanilor trupei Alter Bridge le va plăcea acest disc. Suntem foarte mulțumiți de el.”„Sunt niște riffuri heavy… este amuzant că solistul Myles Kennedy e cel care a venit cu riff-urile cele mai heavy.” Chiar și producătorul spune: „Nu mai pot spune cine cu ce idei vine. Pentru că atunci când a început trupa, tu erai tipul heavy, iar Myles era tipul capricios„ cu baladele.”

„ În acest moment, lui Myles îi place să cânte solo-uri la chitară și îmi place să cânt. Așa că ne place să ne facem rolurile unul altuia. El nu simte presiunea ca chitarist, pentru ca e cunoscut ca solist. Eu însă simt presiunea ca vocalist, pentru că sunt cunoscut ca chitarist. Dar ne-a plăcut să ocupăm rolul celuilalt. Este distractiv.”

În august, Alter Bridge a anunțat etapa din America de Nord a turneului Pawns & Kings din 2023. Vor fi 30 de show-uri ce vor începe pe 25 ianuarie și se vor încheia pe 1 aprilie. Mammoth Wvh — trupă condusă de Wolfgang Van Halen — va deschide toate concertele. Red vor cânta în prima etapă a turneului, iar Pistols At Dawn vor apărea în a doua etapă.

Alter Bridge a lansat un EP cu șapte piese, Walk The Sky 2.0, în noiembrie 2020 prin Napalm Records. Materialul a inclus versiuni live ale unora dintre favoritele trupei din Walk The Sky precum și o nouă piesă de studio, Last Rites, care a fost scrisă, înregistrată și finalizată în întregime în timpul lockdown-ului cauzat de COVID-19. 

Tremonti a lansat al cincilea album al trupei sale solo, intitulat Marching In Time, în septembrie 2021 prin Napalm Records. Kennedy și-a lansat al doilea album solo, The Ides Of March, în mai 2021 prin Napalm Records.

Tremonti a colaborat recent cu National Down Syndrome Society (NDSS) pentru lansarea unui album cu coveruri Frank Sinatra. Materialul este intitulat Tremonti Sings Sinatra. LP-ul  lansat în mai 2022, este parte a unei inițiative caritabile create de Tremonti, numită Take A Chance For Charity. Încasările din album sunt destinate sprijinirii NDSS în activitatea de a susține persoanele cu sindrom Down și a familiilor acestora.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*