Amorphis – The Beginning of Times

Din pacate finlandezii de la AMORPHIS au intrat pe un drum cu sens unic, iar toate productiile lor sunt identice. In cazul in care un ascultator nu a mai avut ocazia sa intre in contact cu Amorphis pana acum, el poate asculta oricare din ultimele patru productii ce dau sebzatia unei carti rescrise. Cred ca majoritatea fanilor s-au asteptat la o trilogie si acum au sperat la o schimbare. Din pacate avem de a face cu prelungire a ceea ce a fost pana acum. Esenta incepe sa se subtieze si in curand substanta muzicala va fi prea stravezie pentru a mai spune ceva.

Productia este impecabila, fiind probabil singurul element de valoare al materialului. Track-urile sunt mixate cu bun gust, creand un rezultat placut auzului. Marco Hietala s-a ocupat din nou de aranjamentele vocale, acest lucru ajungand sa fie un trademark al finlandezilor. Inregistrarile au avut loc in studiourile Sonic Pump din Helsinki, cat si in Kuopio la Marco’s CockPit. Neobositul Mikko Karmila s-a ocupat de mixaj. Mastering-ul este semnat de catre Svante Forsback (Studiourile Chartmakers).

Cu toate ca "The Beginning of Times" nu este un album de exceptie"My Enemy" este o piesa tipica pentru Amorphis si este reprezentativa pentru cariera trupei alaturi de Tomi Jotsen (voce). Avem acea combinatie perfecta intre dinamica si melancolie. Alte doua piese ce se remarca pe acest disc sunt "Three words" si "On a Stranded Shore". Ambele se incadreaza in patternul finlandezilor insa, nu trebuie ca asteptarile ascultatorilor sa fie setate prea sus.

Tonurile de clapa sunt de multe ori penibile si dau senzatia unui instrument ieftin. "You I Need" este presarata cu un astfel de ton de restaurant, facand auditia melodiei greu de suportat. Cred ca este momentul in care Amorphis vor trebui sa faca o schimbare in ceea ce priveste maniera de abordare a pieselor. Acest lucru este necesar intr-o industrie muzicala aflata intr-o permanenta schimbare, cu un public din ce in ce mai pretentios. Ar fi pacat ca un nume precum Amorphis sa se izoleze intr-un con de umbra, mai ales ca si la momentul actual este considerata inca una din cele mai importante trupe din tara celor o mie de lacuri.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 27.05.2011
Label: Nuclear Blast
Disponibil in Romania:
www.amorphis.net

Tracklisting:
1. Battle for Light
2. Mermaid
3. My Enemy
4. You I Need
5. Song of the Sage
6. Three Words
7. Reformation
8. Soothsayer
9. On a Stranded Shore
10. Escape
11. Crack in a Stone
12. Beginning of Time
13. Heart’s Song (Bonus track)

Amorphis:
Tomi Joutsen – voce
Tomi Koivusaari – chitara ritmica
Esa Holopainen – chitara solo
Santeri Kallio – clape
Niclas Etelävuori – bas
Jan Rechberger – tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*