Anneke Van Giersbergen – Drive

310 vizualizări

Frumoasa ANNEKE VAN GIERSBERGEN a lansat un nou album solo intitulat „Drive”. Materialul reprezinta cel de-al doilea efort discografic al muzicienei, aparut sub numele ei.

„Drive” este follow-up-ul discului „Everything Is Changing”, scos in 2012. Pe „Drive”, Anneke pastreaza aceeasi linie inaugurata cu albumul precedent, doar ca mizeaza pe sonoritati si mai moderne.

Pe noul disc putem asculta influente din zone ca indie si pop-rock, dar se mai simt inca si experimentele mai melancolice din era „Agua de Annique”. Desi albumul nu este unul „revolutionar” in acceptiunea cunoscuta a cuvantului, el are ceva special la nivel de emotie.

Materialul transmite un mesaj extrem de pozitiv si indeamna ascultatorul sa lase in urma greutatile sufletesti care il apasa. Calitatile discului se regasesc la acest nivel – al simtirii. Din punct de vedere compozitional, discul nu prezinta foarte multe variatii, cele mai multe cantece fiind energice si tonice.

Cat despre productie, aceasta suna putin „murdar” inentionat, deoarece discul a fost inregistrat intr-un mod clasic, in studio, impreuna cu membrii trupei, care au tinut foarte mult la ideea ca materialul sa aiba un feeling uman, cald si plin de suflet.

„Drive” se deschide in forta cu imnul „We Live On”, care are un mare potential de hit si ti se intipareste automat in creier. La fel de memorabila este si „Treat Me Like A Lady”, care vorbeste despre un infam iubit tradator.

„My Mother Said” si „Forgive Me” reprezinta momentele de liniste melancolica ale discului, descriind clipe confesionale. Discul se termina pe o nota optimista cu ultimele piese, „Shooting For The Stars” si „The Best Is Yet To Come”.

Evolutia lui Anneke de la solista dark a unei formatii abisale ca The Gathering la starul pop-rock vesel si colorat din 2013 este una surprinzatoare, dar bine-venita. Lumea muzicala are nevoie de mai multe prezente feminine semnificative care sa exprime frumusete, veselie si pofta de viata prin arta lor.

Chiar si asa, Anneke ramane in interior acelasi suflet sensibil si zbuciumat, lucru evident in vocalizele ei extreme, asemanatoare unui rollercoaster sonic. Din acest punct de vedere, al calitatii glasului, muziciana a evoluat neincetat si promite sa o mai faca. Ea ramane una dintre cele mai mari si deosebite voci ale rockului actual.

Tracklist:

01. We Live On
02. Treat Me Like A Lady
03. She
04. Drive
05. My Mother Said
06. Forgive Me
07. You Will Never Change
08. Mental Jungle
09. Shooting For The Stars
10. The Best Is Yet To Come

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*