Bucovina anunta primii invitati la DET Open Air 2018

Comunicat de presă

Pe 11 mai 2018, Arenele Romane din Bucuresti vor gazdui prima editie a DET Open Air (DOA) prezentata de BUCOVINA. Aceasta este o idee experimentala, o reproducere a show-ului trupei Bucovina de la Arenele Romane, care are loc in fiecare an iarna, dar de data aceasta organizat vara, gandita ca o incercare de a revigora scena metal romaneasca, prin identificarea unor posibile noi talente si scoaterea lor „mai in fata”, in cadrul unui eveniment de amploare.

Primele nume confirmate alaturi de Bucovina in cadrul festivalului DET Open Air 2018 sunt Cenusa Soarelui, Damage Case, Linear Disorder si Machiavellian God. Aceste trupe au fost selectate de catre noi dupa ce am analizat toate propunerile primite.

Urmeaza sa mai anuntam macar inca doua nume, din care unul, speram noi, va aduce ceva cu totul special si neasteptat in peisajul metalic actual. In cadrul DOA2018, Bucovina va canta si piese de pe viitorul material de studio, un album care va fi lansat anul acesta in luna decembrie. Va multumim pentru sustinerea acordata trupei in cei aproape 18 ani de existenta si va invitam sa cladim impreuna inca o parte a scenei noi din tara.

Cenusa Soarelui

Cenusa Soarelui este o formatia care a luat nastere in Cluj Napoca, in 2016. Dupa cum declara chiar artistii, formatia „reprezinta o abordare sonora si vizuala a unei lumi create sub forma initiala de benzi desenate”.

In momentul de fata, componenta trupei este urmatoarea:

Ionut Domilescu – Voce
Serban G. Ontanu Craciun – Chitara
Ionut Florin Dumitrescu – Chitara
Paul Tenciu – Bass
Robert Bravjak – Tobe

Damage Case

Infiintata in 2011, Damage Case este una dintre putinele trupe de Spee Metal din Romania. Fiind puternic influentata de trupe precum Motorhead (de unde si numele), Judas Priest, dar si de formatii de thrash, in perioada lui de glorie, directia muzicala este un mix de Speed/Thrash si Rock’n’Roll, mereu rapid, agresiv si old school.
Pe scurt, Damage Case sunt „The Romanian Rock’n’Roll Psytol”

Damage Case inseamna:

Dragos Coman – Chitara, Voce
Ioan Barbu – Chitara, Voce
George Nicolae – Bass
Codrin Stamate – Tobe

 

Linear Disorder

Cu o activitate care incepe in vara lui 2016, Linear Disorder abordeaza un Melodic Death Metal, avand printre influente de la Parkway Drive pana la Dark Tranquillity sau Architects.

Linear Disorder ineamna:

Mihail Georgescu – Chitara, Voce
Mihai Maciuca – Voce Chitara
Robert Valentin Bencze – Tobe
Ana Necula – Bass

Machiavellian God

Machiavellian God si-a pus bazele in toamna anului 2016 ca proiect menit sa exploreze laturile intunecate ale psihicului uman, folosindu-se atat de progresiile muzicale ale instrumentistilor Mihai Dinuta (chitara), Alex Gheorghe (chitara), Valentin Cristocea (bass) si Emi Ravasel (tobe), cat si de versurile profunde ale lui Vlad Plapcianu (voce).

Omul care cunoaste suferinta, atat mentala cat si fizica, ajunge sa vada in aceasta o solutie pentru a-si depasi conditia. Adoptand acest pricipiu de a-si cali victimele prin tortura, Zeul Machiavelic isi zdrobeste creatia pentru a o desavarsi.

Formatia din Bucuresti este si castigatoarea din acest an a sectiunii Best Metal Newcomer din cadrul Metalhead Awards.

Componenta Machiavellian God este urmatoarea:

Vlad „Flip” Plapcianu – Voce
Mihai „Mike” Dinuta – Chitara
Alex „Bastardu” Gheorghe –  Chitara
Valentin Cristocea – Bass
Emi Ravasel – Tobe

 

DET Open Air 2018 este un festival initiat de catre Bucovina si METALHEAD, gandit ca un festival in aer liber axat pe promovarea numelor noi din scena de metal romaneasca. DOA2018 isi propune sa invite publicul care isi doreste un show Bucovina sa descopere trupe noi selectate de catre membri si pe care acestia considera ca merita sa le promoveze, oferindu-le ocazia de a canta intr-un eveniment de anvergura.

Biletele se gasesc la urmatoarele preturi:

– Earlybird – 45 lei pana pe 20 aprilie
– Presale – 50 lei pana pe 11 mai
– La intrare – 60 lei

Un eveniment Tara de Sus si METALHEAD


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*