Cargo a lansat clipul single-ului Cruce-n destin

Cargo
Cargo

Cargo lansează videoclipul melodiei Cruce-n destin, compusă de Adrian Igrișan, cu versuri de Adrian Igrișan și Claudiu Cîrțînă. Producția a fost realizată de trupă. Videoclipul a fost regizat de Sorin Mihai. Din distribuția proiectului au făcut parte actorii Silvia Lupașc, Vasile Lupașc, Ilie Gherghu, Ciprian Olteanu, alături de membrii trupei.

Formația Cargo a acumulat o experiență de peste 35 de ani pe scena muzicală. În acest timp, a devenit una dintre cele mai apreciate trupe rock din România.  În acest moment, trupa lucrează la un nou album, pe care abia aștepta să-l prezinte fanilor în formula finală. Cruce-n destin este un single de pe următorul material.

Formația Cargo a fost înființată de către Adi Bărar, la Timișoara, în anul 1985. De-a lungul anilor, în cadrul formației au avut loc mai multe schimbări de componență. În prezent, trupa este formată din: Adrian „Baciu” Igrisan (voce/chitară), Tavi Pilan (tobe), Alin Achim (bass), Ionuț Carja (clape) și David Cristian (chitară).

Datorită bogatei activități concertistice și de studio, formația se maturizează, își găsește drumul și genul muzical pe care nu-l mai schimbă. Muzica lor devine tot mai profundă, cu teme și texte diverse, trecând de la socio-politic la iubire, istorie, mistic, religie, supranatural. Toate acestea, alături de emblema „dracon” (stindardul armatei dacilor) fac ca, astăzi, formația Cargo să fie unică și ușor de identificat.

Melodii precum Aproape de voi, Doi pași, Nu pot trăi fără tine, Mama și multe altele sunt materiale de referință ale trupei, iar piesa Dacă ploaia s-ar opri, de pe albumul Spiritus Sanctus (2003), este considerată una dintre cele mai sensibile balade rock românești. Este una dintre cele mai difuzate piese din ultimii 20 ani și a fost numărul 1 în top, timp de 41 de săptămâni. În 2005 au obținut premiul pentru cea mai bună trupă rock la MTV Romanian Music Awards. Tot în același an, au primit Discul de Aur pentru vânzările albumului Spiritus Sanctus

Adrian Bărar, liderul trupei Cargo, a decedat pe data de 8 martie 2021, în urma infectării cu virusul COVID-19. Avea 61 de ani. David Cristian devine, la scurt timp, noul chitarist al trupei. În 2022, trupa a efectuat un turneu în Canada.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*