Children Of Bodom – Relentless Reckless Forever

  Albumul mult asteptat al trupei finlandeze CHILDREN OF BODOM pare sa aiba un succes neasteptat de mare inca de la primele zile dupa lansare. Acest fapt nu mai pare atat de bizar dupa 2-3 ascultari ale materialului. „Relentless Reckless Forever” poate deveni un nou succes comercial COB, deoarece piesele sunt catchy si antreneaza ascultatorul cu usurinta.
  Cele 9 piese ce constituie discul trupei din Espoo par putine la numar, dar sunt bine gandite si gata sa explodeze in cd-playere. Editia limitata contine o melodie in plus. Este vorba de un cover Eddie Murphy; „Party All The Time”. Alexi Laiho a gandit piesele in mare parte in stilul sau caracteristic, dar se simte o puternica influenta a anilor '80. De foarte multe ori ascultatorul va fi surprins de pasaje extrem de asemanatoare cu piesele lui Ozzy Osbourne din acea perioada. Tonul ales de chitara si interpretarea sa adancesc acest lucru si mai tare.
  Productia discului este pe putin ciudata. Fanii trupei vor fi pusi din nou in fata unei dileme. Se pare ca finlandezii aleg sa experimenteze in continuare. Cine stie cand vor gasi ceea ce cauta. Nu regasim anumite frecvente care sa iasa puternic in fata. Parca lipseste o nota de personalitate. Alegerea de a lucra cu Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet, Hatebreed) pare sa nasca un mare semn de intrebare deoarece acest capitol nu exceleaza atunci cand vorbim despre „Relentless Reckless Forever”.
  Per total ultimul material de studio COB este o revenire a trupei din punct de 
vedere muzical; piesele sunt antrenante, iar compozitiile reusite. Avantajul unui disc cu putine piese este evitarea materialului de umplutura. Finlandezii au profitat de acest lucru din greu si prezinta publicului un album cu o coloana 
vertebrala solida ce va oferi cu siguranta cateva single-uri de succes.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 08.03.2011
Label: Spinefarm
Disponibil in Romania: Universal Music/GetMusic.ro

Tracklisting:
1. Not My Funeral
2. Shovel Knockout
3. Roundtrip to Hell and Back
4. Pussyfoot Miss Suicide
5. Relentless Reckless Forever
6. Ugly
7. Cry of the Nihilist
8. Was It Worth It?
9. Northpole Throwdown  

Children Of Bodom:
Alexi Laiho – voce, chitara solo
Roope Latvala – chitara ritmica
Jaska Raatikainen – tobe
Henkka Seppälä – bas
Janne Wirman – clape, synth-urih-uri

 Promusic Prod. & Events si revista Maximum Rock prezinta turneul „The Ugly World Tour 2011” in Romania, in care alaturi de Children Of Bodom sunt invitate si formatiile Ensiferum (Finlanda) si Machinae Supremacy (Suedia). In cadrul acestui turneu Children Of Bodom va promova noul disc de aur – „Relentless Reckless Forever”.

  Evenimentul va avea loc la Arenele Romane din Bucuresti in data de 20 aprilie 2011. Amanunte la: www.promusicprod.ro/cob.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*