Chimaira – The Age of Hell

Sustinatorii miscarii New Wave of American Heavy Metal, CHIMAIRA, revin cu un disc in forta atunci cand multi nu mai asteptau de la ei nimic. Originari din Ohio, americanii au o cariera destul de serioasa in spate si un numar impresionant de fani. Noul material de studio pe care acestia il ofera iubitorilor de metal se remarca in primul rand prin tehnica si o productie impecabila, factori ce evidentiaza experienta trupei.

Primul contact cu albumul „The Age of Hell” trimite ascultatorul cu gandul la Sepultura. Daca acesta va avea rabdarea sa asculte mai mult de cateva minute din material se va bucura de adevarata esenta a acestuia. Pasajele foarte rapide sunt intrerupte de momente de respiro bine gandite, ce relaxeaza auzul si mintea. Track-urile sunt mixate cu dibacie, sedimentand frecventele cat se poate de placutr pentru urechea ascultatorului. In ciuda faptului ca este un album dur, sunt momente cand alama cineilor gadila urechea, iar capacele fusului o mangaie, asadar avem parte de un album agresiv dar care se asculta cu placere fara a obosi. Percutia, care in general poate ingreuna auditia unui disc de metal extrem, se afla la locul ei in mix si ofera presiune exact atat cat este nevoie. Basul puncteaza impreuna cu toba mare fara a iesi cu ceva in fata si se pierde undeva intre riff-urile de chitara.

Nu se pune problema unui material original din partea celor de la Chimaira. Iubitorii de gen il vor aprecia cu siguranta, iar cei ce nu au avut ocazia sa se familiarizeze foarte tare cu trupa au acum ocazia perfecta. Piesele sunt echilibrate, dar se pot remarca „Losing my Mind”, „Year of the Snake” sau „Beyond the Grave”.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 29.08.2011
Label: SPV
Disponibil in Romania:
www.chimaira.com

Tracklisting:
1. The Age of Hell
2. Clockwork
3. Losing my Mind
4. Time is Running Out
5. Year of the Snake
6. Beyond the Grave
7. Born in Blood
8. Stoma
9. Powerless
10. Trigger Finger
11. Scapegoat
12. Samsara

Chimaira:
Mark Hunter – voce
Rob Arnold – chitara solo
Matt DeVries – chitara ritmica
Emil Werstler – bas
Sean Zatorsky – clape, synth-uri
Austin D’Amond – tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*