Deez Nuts – ‘’Binge & Purgatory’’ (recenzie album)

1.193 vizualizări

In incercarea de a se populariza, muzica metal s-a segmentat inca de mult timp in diverse sub genuri care pastreaza sunetul ce constituia baza dar adapteaza forma ce, desigur, este influentata de directia si talentul fiecarui artist. Asa se face ca varietatea acestor sub genuri este una bogata si indiferent pe care il indragesti sunt formatii acolo care il reprezinta.

Australienii cunoscuti sub numele de DEEZ NUTS propun ascultatorilor ultimul album, ‘’Binge & Purgatory’’ si care, in varietatea de genuri amintita mai sus, se plaseaza in stilul hardcore, rap metal cu o doza bogata de punk. Productia este una curata si de calitate dar, personal, consider ca se bucura de un avantaj daca tobele erau mai pregnante.

Avem un intro eficient in a transmite sentimentul de inceput ce anunta si construieste spre calatoria putin peste 30 de minute a albumului. Dupa acesta, formatia incepe puternic pe stilul de hardcore cu usoare influente de thrash metal si daca prima piesa este in general una lenta, inca de introducere, ritmul incepe sa creasca pe parcurs.

Muzica celor de la Deez Nuts pe acest album este marcata de vocea pe stilul rap care uneori ofera impresia ca nu se potriveste cu directia generala a albumului dar, ca un pachet intreg, albumul reuseste in viziune. Breakdown-urile sunt dese, ritmul este unul in general lent si sesizam influente de groove metal pe ici pe colo. Versurile abordeaza tema deja saturata a luptei psihologice interioare si influenta sa in interpretarea mediului din jur.

Piesele fiind destul de scurte, cu o medie de sub 3 minute, sunt destul de simple in structura insa de o calitate generala buna. Riff-ul ce introduce ‘’Break Out’’ mi-a amintit instant de Chimaira, formatie ce nu mai activeaza, iar ‘’Lessons learned’’ ofera surpriza albumului cu Jamey Jasta de la Hatebreed la voce.

Pentru iubitorii genului acest album nu o sa dezamageasca, are un sunet placut, riff-uri catchy spre memorabile si cu siguranta ofera adevarate spectacole live. Problema sau nu, ‘’Binge & Purgatory’’, desi are calitate, nu aduce nimic nou genului si risca sa se piarda in multimea de albume similare.

Tracklist:

 1. Binge
 2. Purgatory
 3. Antidote
 4. Commas & Zeros
 5. Break Out
 6. Discord
 7. Lessons Learned (ft. Jamey Jasta)
 8. Carried by Six
 9. Cakewalk
 10. For What It’s Worth
 11. Hedonistic Wasteland
 12. Remedy
 13. Do Not as I Do

Casa de discuri: Century Media Records

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*