Delain lansează noul single, Moth To A Flame

Delain
Delain

Delain a lansat un nou single, Moth To A Flame. Piesa este preluată de pe viitorul album, Dark Waters, care va fi lansat pe 10 februarie, prin Napalm Records. LP-ul, fără nicio îndoială, continuă moștenirea creației pianistului, fondatorului și compozitorului principal Martijn Westerholt. Materialul reprezintă o plimbare sonică cu melodii captivante. Are elemente explozive, de la pop și muzica inspirată de film, până la metal organic care zguduie camera. Adică exact ingredientele care fac trupa Delain foarte apreciată de public.

Vocalista Diana Leah spune despre Moth To A Flame: „A fost ultima melodie scrisă pentru noul album Dark Waters. Sunt mândră să spun că am avut ocazia să scriu versurile! Are un caracter profund și înseamnă mult pentru mine.”

Westerholt adaugă: „Sunt extrem de mândru de această piesă. Este una dintre cele mai optimiste melodii de pe album, având, de asemenea, cel mai greu riff de chitară. Iar vocea Dianei este remarcabilă! Este o combinație ucigașă pe care cred că fanii o vor adora.”

Alături de Westerholt, chitaristul original Ronald Landa și bateristul original Sander Zoer susțin continuitatea trupei Delain. Noii membri – Leah și basistul Ludovico Cioffi – continuă să cauzeze evoluția sunetului. Single-ul lansat anterior The Quest And The Curse, sau The Cold ( cu un cor real, epic), atrag un sunet bombastic. Acest sound combină cu pricepere melodiile orchestrale, riff-uri heavy epice și performanțe vocale minunate. Delain reușește magnific să nu piardă niciodată contactul cu sunetul lor caracteristic, făcându-l o constantă fără să stea vreodată pe loc. 

Piesa din deschidere, Hideaway Paradise arată exact acest lucru, inducând un sentiment de flirt oniric cu chitarele melodic metal. Balada întunecată, Mirror Of Night, cu chitaristul de la Within Temptation, Ruud Jolie, ademenește cu replici și acorduri atrăgătoare insondabile. Queen Of Shadow îmbină peisajele sonore orchestrale cu cele synth, împletind chitare melodic heavy cu linii orchestrale și părți vocale. Tainted Hearts este centrat în jurul aranjamentelor de claviatură ale lui Westerholt. Invictus este opera magistrală a albumului – o operă rock în sine, cu riffuri heavy, coruri și părți vocale interpretate de Leah, Ribaldini și Marco „Marko” Hietala (ex-Nightwish), care se termină într-un climax bombastic, în care totul se reunește.

Westerholt adaugă: „Acest album surprinde toate elementele pentru care Delain este cunoscută. Riff-urile noastre distinctive de chitară heavy coexistă cu părți orchestrale masive.  Se remarcă atât voce heavy metal, cât și voci pop, vibrații de operă rock și synth din anii ’80. Pe scurt, este un album care conține elementele Delain clasice, în timp ce merge mai departe, cu influențe noi.”

Dark Waters track list:

01. Hideaway Paradise
02. The Quest And The Curse
03. Beneath
04. Mirror Of Night
05. Tainted Hearts
06. The Cold
07. Moth To A Flame
08. Queen Of Shadow
09. Invictus
10. Underland


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*