Delain – We Are the Others

„We Are the Others” este cel de-al treilea album din cariera olandezilor de la DELAIN. A fost lansat pe data de 1 iunie in Germania si in Benelux, iar data de 4 iunie a reprezentat momentul lansarii materialului in Franta si in Anglia. Din pacate, procesul aparitiei pe piata al albumului a fost unul anevoios din cauza situatiei aparute ca urmare a cumpararii casei de discuri Roadrunner Records (reprezentantii formatiei) de catre Warner (Satana Corporatista).
 
Cei din urma au refuzat sa sprijine trupa, ceea ce a facut ca Delain sa fie nevoiti sa lupte pentru continuitatea proiectului lor gasindu-si alta casa de discuri. Acest lucru s-a intamplat, spre bucuria fanilor. Olandezii au semnat cu CNR Music si au reusit intr-un final sa puna la dispozitia ascultatorilor acest disc: „We Are the Others”.
 
Potrivit spuselor muzicienilor, albumul a fost inspirat de tragica povestea a lui Sophie Lancaster, o tanara din Marea Britanie care a fost ucisa in bataie de niste adolescenti enervati de look-ul ei Goth.
 
Albumul are o editie simpla, care contine 12 piese, si o editie limitata care mai contine 4 melodii live, din care 2 sunt bonus track-uri.
 
Inca de la primele acorduri se poate auzi calitatea inalta a productiei albumului, care suna absolut impecabil din punct de vedere tehnic. Fiecare instrument isi aduce in mod egal aportul la „peretele” de sunet specific Delain. Accentul este pus pe doua elemente: pe voce si pe sintetizator.
 
Pe acest album, Charlotte si-a gasit identitatea vocala si ofera niste prestatii extrem de convingatoare si de expresive. Sintetizatorul are o prezenta absolut coplesitoare, desfasurata intr-un idiom sonic de tip „industrial”.
 
In ceea ce priveste compozitiile, acestea sunt unitare si „curate”. Melodiile sunt relativ previzibile si nu contin foarte multe elemente de surpriza. Chitara este destul de limitata in activitatea ei „sonora”, rezumandu-se la riffuri master care conduc cantecele. O distorsie mai interesanta regasim in „Generation Me”.
 
Predilectia pentru linii muzicale de tip operatic este vizibila in piese ca „I Want You” si „Milk and Honey”. Cu toate acestea, intalnim si melodii de un veritabil pop-metal: o combinatie ciudata intre elementul de „catchyness” tipic popului si duritatea (foarte imblanzita pe acest disc) metalului. Este vorba despre „Are You Done With Me” si „Hit Me With Your Best Shot”.
 
Se poate spune ca „We Are the Others” este un album de slagare Goth moderne, intesat de potentiale single-uri, compus dupa o „formula” sonica tipica Delain. Chiar daca vorbim despre un material mai comercial – confectionat pentru a place – si mai „procesat” decat precedentele, calitatea sunetului impreuna cu inteligenta ridicata a compozitiilor, datorita careia piesele se imprima foarte usor in memorie, fac din noul album al olandezilor o piesa de rezistenta a discografiei Delain.

Lansat: 2012
Label: CNR Music
 
Tracklist:
Editia simpla:
1. Mother Machine
2. Electricity
3. We Are The Others
4. Milk And Honey
5. Hit Me With Your Best Shot
6. I Want You
7. Where Is The Blood (feat. Burton C. Bell)
8. Generation Me
9. Babylon
10. Are You Done With Me
11. Get The Devil Out Of Me
12. Not Enough
 
Editia limitata
13. The Gathering (live)
14. Control The Storm (live)
15. Shattered (live)
16. Sleepwalkers Dream (live)
 
Membrii trupei Delain:
Charlotte Wessels – voce
Martijn Westerholt– clape
Sander Zoer – tobe
Otto Schimmelpenninck van der Oije – bas
Timo Somers –  chitara
Bas Maas – chitara

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*