Dimebag Darell ar fi implint astazi varsta de 47 de ani

Darrell „Dimebag” Lance Abbott, nascut in data de 20 august 1966 in Ennis, Texas, U.S.A, ar fi implinit astazi varsta de 47 de ani.

Dimebag Darell a fost chitaristul formatiilor Pantera si Damageplan. Darell este considerat unul dintre artistii de baza a genului groove metal.

Darell a infiintat in anul 1981 formatia Pantera impreuna cu fratele sau Vinnie Paul. In primii ani, Pantera a fost o trupa de glam metal. In anul 1990, dupa lansarea legendarului album „Cowboys From Hell”, Pantera a trecut la groove metal.

Intre anii 1990 si 2000, Pantera a lansat cinci albume de studio. In urma certurilor repetate intre fratii Abbott si solistul Phil Anselmo, Pantera se destrama in anul 2003. In acelasi an, fratii Abbott infiinteaza Damageplan iar in anul 2004 lanseaza albumul de debut „New Found Power”.

La 8 decembrie 2004, Dimebag Darell este impuscat pe scena de un fanatic in timp ce concerta cu Damageplan in orasul Columbus, Ohio.

Dimebag Darell a fost clasat de pe locul 92 in topul „100 cei mai mari chitaristi ai tuturor timpurilor” de revista Rolling Stones si pe locul 1 in topul „100 cei mai mari chitaristi ai tuturor timpurilor” de revista Metal Hammer.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*