Filter lansează un nou single Face Down

Filter band 2023
Filter band 2023

Face Down, cel mai recent single al trupei Filter, pionierii rockului alternativ industrial, deținători ai mai multor discuri de platină, tocmai a fost lansat, în format digital, prin Golden Robot Records. Face Down urmează după lansarea piesei For The Beaten, care a fost prima melodie a trupei lansată de Golden Robot, în octombrie 2022. Scrisă de fondatorul trupei, Richard Patrick, Face Down este o piesă în stilul clasic al formației Filter — o piesă tehnică, cu tobe agresive și  voce care pare gata să explodeze în orice moment, pe măsură ce melodia progresează. Deși sound-ul este neîndoielnic unul clasic pentru Filter, piesa nu este deloc previzibilă. Va apărea pe viitorul album de studio, care cel mai probabil va fi lansat în acest an.

Face Down vorbește despre ura și negativitatea care afectează lumea de astăzi”, a spus Patrick. „Am scris piesa după ce am fost inundat de minciuni, înșelăciuni și vitriol pur pe rețelele de socializare. Sunt entuziasmat. Abia aștept ca toată lumea să asculte albumul complet.”

Cariera lui Patrick este o viziune a creativității cu mai multe fațete, pe care a oferit-o de-a lungul celor peste 30 de ani, producând muzică cu trupa sa, Filter, prin diverse colaborări, proiecte secundare, super grupuri, scor-uri și soundtrack-uri pentru film. Patrick este cunoscut publicului ca primul chitarist de turneu al trupei Nine Inch Nails. Patrick îl întâlnise pe Reznor la sfârșitul anilor ’80 într-un magazin de muzică din Cleveland. Cei doi au devenit prieteni apropiați și apoi colegi de trupă. Patrick a cântat cu trupa din 1989 până în 1993, apărând în numeroase videoclipuri, inclusiv Down In It, Head Like A Hole, Wish și Gave Up.

Albumul de debut al trupei Filter, Short Bus, a fost lansat în 1995 și le-a adus discul de platină, în mare parte datorită succesului primului single, Hey Man Nice Shot. Următorul, Title Of Record, din 1999, a obținut, de asemenea, discul de platină, datorită succesului uriaș al piesei Take A Picture. Cel de-al treilea album, The Amalgamut, sărbătorește anul acesta 20 de ani. Acest material cuprinde piese clasice precum Where Do We Go From Here și American Cliché.

În 2006, proiectul Army Of Anyone a ieșit la lumină – un supergrup condus de Patrick cu Dean și Robert DeLeo de la Stone Temple Pilots și Ray Luzier de la Korn. Au lansat un album și au făcut și un turneu înainte ca fiecare să se întoarcă la trupele lor respective. Patrick și-a canalizat energia creatoare către Filter, lansând Anthems For The Damned în 2008, The Trouble With Angels în 2010, The Sun Comes Out Tonight în 2013, Crazy Eyes în 2016 și două single-uri în 2020.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*