Firewind lansează videoclipul noului single Destiny Is Calling

Firewind
Firewind

Firewind a distribuit videoclipul oficial pentru noul single al trupei, Destiny Is Calling. Chitaristul Gus G. comentează: „Întrucât suntem într-un turneu european masiv cu 42 de concerte cu Beast In Black, ne-am gândit că ar fi un moment bun să oferim în sfârșit o piesă nouă. Am interpretat noua piesă live în fiecare seară și reacțiile au fost fenomenale. Videoclipul a fost filmat pe 11 februarie la München, la Tonhalle, în fața a 2.000 de fani care țipă și simțim că surprinde energia și starea de spirit a piesei.”

Luna trecută, Gus a confirmat pentru The Metal VoiceFirewind a început să lucreze la un nou LP. „De fapt, tocmai am înregistrat noul album. Adică doar tobele. Nu am început încă cu chitarele, dar tobele s-au terminat de înregistrat”.

În ceea ce privește o posibilă dată de lansare pentru noul album, Gus a spus: „Încă nu, pentru că… Chestia este că am vorbit cu cei de la ,. Acum există o nouă abordare, se pare – vom lansa doar single-uri. Vor să continue să lanseze single-uri și apoi, în cele din urmă, va ieși albumul, de asemenea. Am scris deja melodiile; sunt 10 piese. Vor fi lansate 5-6 single-uri pe platformele de streaming, fiindcă acestea vor aduce venituri. Apoi piesele deja lansate plus cele 4-5 rămase vor fi lansate ca album.” El a adăugat: „Știu că acum sună foarte plictisitor – nu sună deloc artistic – dar așa gândesc casele de discuri în zilele noastre”.

În ceea ce privește direcția muzicală a noului material Firewind, Gus a spus: „Cred că încă sună ca Firewind. Scopul meu a fost să fac piese de tip imn de data aceasta. Din cauza noii strategii a casei de discuri, am considerat că fiecare melodie ar trebui să fie un single. Așa că nu am scris niciun fel de piese obscure sau nu am experimentat în această zonă. M-am concentrat să scriu piese de trei-patru minute, care au o energie foarte mare, ceva ce poți cânta într-o arenă, într-un festival în fața unei mulțimi mari. Asta a fost filozofia mea de data aceasta. Nu este atât de ușor să faci asta și să rezonezi cu o mulțime mai mare. Deci, să vedem ce se va întâmpla.”

Cel de-al nouălea album de studio, intitulat Firewind, a fost lansat în mai 2020. La începutul anului 2020, trupa s-a despărțit oficial de chitaristul/pianistul Bob Katsionis și de solistul Henning Basse. Actualul vocalist al grupului este Herbie Langhans, care a mai cântat cu Avantasia și Sinbreed. Gus și Langhans s-au cunoscut în toamna lui 2019, când liderul Firewind căuta un înlocuitor potrivit pentru Henning Basse după turneul cu Queensryche

Gus a vorbit despre evoluția sunetului trupei într-un interviu din 2020 cu Audio Ink Radio. El a spus: „Ca fiecare trupă, trecem prin diferitele faze. În special pentru noi, având câțiva artiști diferiți în lineup în trecut, fiecare a adus o atmosferă diferită și elemente noi. Cred că pe acest disc, veți auzi elemente din toate înregistrările noastre trecute. Noul nostru solist, Herbie, îmi amintește foarte mult de Stephen Fredrick, primul nostru vocalist. Dar acest album este foarte variat. Asta le-ar putea aminti fanilor de albume precum Allegiance (2006) și The Premonition (2008). Din nou, nu încercăm să fim retro sau nostalgici sau să copiem acele albume. Ne îndreptăm către viitor. În fiecare album, încerc să fac melodii mai bune, cu tempo-uri diferite, chiar încerc să scriu în tonuri diferite. Întotdeauna sunt lucruri cu care poți experimenta în studio.”

FIREWIND lineup:
Gus G. (chitară)
Herbie Langhans (voce)
Petros Christo (bass)
Jo Nunez (tobe)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*