Firma / 07.05.2016, Club Control, Bucuresti

Sâmbătă seara, după ora zece, m-am prezentat la Control pentru lansarea de videoclip a formației Firma, după ce am trecut printr-o baie de mulțime complet neplănuită, datorată tuturor oamenilor care ieșiseră pe Calea Victoriei să vadă proiecțiile de lumini de pe clădirea Cercului Militar. Cât pe ce să rămân blocată printre oameni la un moment dat, o situație care, firește, ar fi putut fi evitată cu succes dacă aș fi luat-o pe la celălalt capăt al străzii – dar ca întotdeauna, gândul bun mi-a sosit cu întârziere.

Din fericire, concertul nu începuse încă și circulația din zonă era relativ liberă, chestie care însă s-a modificat rapid în cele zece-cincisprezece minute scurse de la venirea mea și până când băieții au urcat pe scenă. Mă rugam să am parte de sunet bun, Controlul fiind destul de capricios la capitolul ăsta, și nu mi-a trebuit decât să aud prima piesă ca să îmi dau seama că mi-a fost satisfăcută rugămintea.

Inițial, m-am postat undeva în primele rânduri, dar căldura mi-a venit rapid de hac, așa că am sfârșit prin a mă refugia după aproximativ patru piese pe scara din sală, de unde am urmărit întreg concertul. Atmosfera a fost plăcută, piesele curgând una într-alta fără prea multă vorbă – Rocca și-a și cerut de altfel iertare către finalul concertului pentru lipsa sa relativă de comunicare, motivând că petrecuse mult timp cu o seară înainte lucrând la clipul ce urma să fie lansat.

Cu toată oboseala invocată de Rocca, formația și-a făcut treaba impecabil (dacă a existat vreo sincopă în execuție, eu una nu am observat-o), iar publicul a fost și el la înălțime. Setlistul a fost alcătuit dintr-o combinație de vechi și nou, așa cum m-au obișnuit deja alte concerte de-ale lor, treabă mișto mai ales dacă ne gândim că piesa căreia i s-a făcut clip, Grădina morții, este o compoziție mai veche, dar care nu a văzut propriu-zis lumina zilei decât o dată cu lansarea celui mai recent album al formației.

Deși am fredonat o dată cu trupa mai noile refrenuri, gen Puterea, Prizonieri de război sau Două suflete, n-o să ascund faptul că cele scoase când eram eu mică îmi sunt dragi o idee mai mult – momentul meu preferat din tot concertul a fost de departe interpretarea melodiei Important. Deh, nostalgii, ce să îi faci.

Mi s-a părut că s-a terminat rapid de tot concertul, posibil și pentru că, așa cum am menționat mai sus, nu s-a stat prea mult de vorbă între piese. Nici la bis formația nu s-a lăsat așteptată prea mult, revenind fix atât cât să mai cânte încă o dată piesa Puterea, apoi retrăgându-se și lăsându-ne să vizionăm clipul proaspăt lansat, pe care de altfel îl puteți vedea și voi pe YouTube.

SETLIST
Grădina morții
E cineva acolo
Prizonieri de război
Focul
Nimeni
Oglindă, oglinjoară
Puterea
Primul descântec
Două suflete
Drumul spre paradis
La orbire
Am să uit
Copiii cerului / Nu-mi dă pace
Important
Tot ce va fi
Sunt ceea ce sunt
Jigodie
Dinți de lapte


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*