Foo Fighters anunță noul album But Here We Are

Foo Fighters 2023
Foo Fighters 2023

După un an de pierderi uluitoare, introspecție personală și amintiri dulci amare, Foo Fighters revin cu albumul But Here We Are, care va fi lansat pe 2 iunie. Un răspuns brutal de onest și crud din punct de vedere emoțional la tot ceea ce Foo Fighters a îndurat în ultimul an, But Here We Are este o dovadă a puterilor vindecătoare ale muzicii, prieteniei și familiei. Curajos și neclintit de autentic, But Here We Are se deschide cu noul single Rescued, prima dintre cele 10 melodii care parcurg o gamă emoțională de la furie și tristețe la seninătate și acceptare.

Produs de Greg Kurstin și Foo Fighters, But Here We Are este în egală măsură al unsprezecelea album, dar și primul capitol din noua viață a trupei. 

But Here We Are track listing:
01. Rescued
02. Under You
03. Hearing Voices
04. But Here We Are
05. The Glass
06. Nothing At All
07. Show Me How
08. Beyond Me
09. The Teacher
10. Rest

În decembrie trecut, Foo Fighters promitea publicului că va continua ca „o trupă diferită”, după moartea bateristului Taylor Hawkins. Trupa condusă de Dave Grohl a împărtășit un mesaj de Revelion pe rețelele sociale: „Pe măsură ce ne luăm la revedere de la cel mai dificil și tragic an pe care trupa noastră l-a cunoscut vreodată, ne reamintim cât de recunoscători suntem pentru oamenii pe care îi iubim și îi prețuim cel mai mult și pentru cei dragi care nu mai sunt cu noi.”

Foo Fighters s-a format în urmă cu 27 de ani pentru a reprezenta puterea vindecătoare a muzicii și o continuare a vieții. Și în ultimii 27 de ani fanii noștri au construit o comunitate la nivel mondial. Un sistem de sprijin devotat care ne-a ajutat pe toți să trecem prin cele mai întunecate vremuri, împreună. Un loc în care să ne împărtășim bucuria și durerea, speranțele și temerile noastre. Unde să ne alăturăm unui cor al vieții împreună, prin muzică. Fără Taylor, nu am fi devenit niciodată ce am fost. Și fără Taylor, știm că vom fi o trupă diferită în viitor. Știm, de asemenea, că voi, fanii, ați însemnat pentru Taylor la fel de mult pe cât a însemnat el pentru voi. Mai știm că atunci când ne vom vedea din nou – și o vom face în curând – el va fi acolo în spirit cu noi toți.”

Hawkins a fost găsit mort în martie 2022, într-o cameră de hotel din Columbia, cu puțin timp înainte ca trupa să participe la un festival la Bogotá. Avea 50 de ani. Nu a fost anunțată nicio cauză a morții. Raportul toxicologic a arătat urme a 10 substanțe în corpul său, inclusiv opioide, marijuana și antidepresive. Anchetatorii nu au spus dacă amestecul de medicamente a fost un factor.

Hawkins a fost bateristul trupei timp de 25 de ani, preluând locul tobosarului original William Goldsmith, în 1997. Foo Fighters a organizat două concerte tribut în onoarea lui Hawkins. Primul concert tribut a avut loc pe 3 septembrie 2022, pe stadionul Wembley din Londra. Concertul din Los Angeles a avut loc pe 27 septembrie 2022 și a strâns bani pentru organizațiile caritabile Musicares și Music Support. Alte omagii notabile din lunile de după moartea lui Hawkins au inclus un moment special de la Premiile Grammy de anul trecut, înființarea unui club de percuție în orașul natal al lui Taylor și o interpretare live a piesei My Hero de către peste 1.000 de muzicieni.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*