Goodbye To Gravity

La putin timp dupa ce Vlad Necula (voce) a parasit formatia Thunderstorm, Alex Pascu (bas, liderul formatiei Thunderstorm) a decis ca e timpul sa puna punct acestei trupe si sa inceapa un nou drum alaturi de vechii colegi sub titulatura GOODBYE TO GRAVITY.
Daca Thunderstorm era adepta sonoritatilor heavy metal, Goodbye To Gravity merge pe o linie a metalului mai modern, cel al trupelor Stone Sour, Deftones, Killswitch Engage, Sonic Syndicate sau Bullet for My Valentine.
Marea surpriza a acestui proiect este solistul vocal: Andrei Galut, care dupa ce a castigat a doua editie Megastar din Romania, a decis sa intre in “hora” alaturi de aceasta trupa.

”Goodbye To Gravity”, albumul de debut omonim al formatiei, a fost produs de catre basistul Alex Pascu, a fost inregistrat la Traian 150 Studio din Bucuresi si contine 10 piese plus un bonus track, “The Evil That Men Do” (Cover Iron Maiden). Dintre acestea, cateva cu siguranta vor prinde la prima auditie: “The Cage”, “Vanishing Point”, “Horizons”, asta datorita refrenelor bine gandite si destul de catchy.

”Goodbye To Gravity” este un material cu dese intreruperi de ritm, insa acest lucru nu deranjeaza, cu un sound curat si foarte bun. Fiecare instrument este bine dozat, iar daca am sa spun ca de partea de mastering s-a ocupat Jens Bogren (Fascination Street Studio / Suedia), cel care a lucrat si pentru Opeth, Katatonia, Soilwork, Daylight Dies, God Forbid, Iron Mask, Amon Amarth sau Symphony X, inseamna ca am spus suficient.

Asa cum am precizat mai sus, Goodbye To Gravity este adepta sonoritatilor Stone Sour, Deftones, Bullet for My Valentine etc., asa ca va puteti face o imagine de ansamblu despre riff-urile de chitare… Acestea se balanseaza foarte usor si chiar daca uneori temele cer sa fie suprapuse exact, avem acele armonici care dau profunzime si armonie piesei.

Andrei Galut stie sa-si foloseasca vocea indiferent ca vorbim despre partile clean, cele brutale sau cele din “I Wont’t Wait”, o piesa cu tenta baladistica, mai mult, dialogul intre vocea clean si cea growl este excelent pusa in valoare de catre riff-urile celor doua chitare.

Chiar daca sfarsitul piesei “Through It All” scoate in evidenta un solo de bas, despre Alex Pascu si instrumentul lui nu am sa mentionez prea multe, fiindca el este de urmarit live, acolo unde se simte cel mai bine. Am sa punctez doar ca basul este practic cel care, impreuna cu partile de tobe, da dinamica pieselor.

Ma bucura faptul ca Goodbye To Gravity a pornit cu dreptul si pot sa spun ca deja astept un nou material, care sa confirme ca trupa merita toata atentia de care se bucura in acest moment.

In final trebuie sa mentionez ca mi-as fi dorit ca acest material sa nu fie unul normal (carcasa de plastic), poate era mult mai interesanta o varianta digi pack, insa pana la urma, formatia decide acest aspect in functie de bugetul disponibil, tinand cont ca acest material este autoprodus.


Lansat: 2012
Label: Metalfan
www.goodbyetogravity.com

Tracklist:
1. Waking Up
2. The Cage
3. Unusual Suspects
4. Vanishing Point
5. Horizons
6. I Won’t Wait
7. Back To Life
8. Through It All
9. These Chains
10. Between The Tides
11. The Evil That Men Do (Iron Maiden cover)

Componenta Goodbye To Gravity:
Andrei Galut – voce
Alex Pascu – bas
Vlad Telea – chitara
Bogdan Enache – tobe
Mihai Alexandru – chitara


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*