In memoria lui Michael Hutchence de la INXS

1.233 vizualizări

Astazi, 22 ianuarie 2015, solistul formatiei INXS, Michael Hutchence, ar fi implinit frumoasa varsta de 55 de ani.

Muzicianul, nascut in 1960, a fost o figura emblematica a rockului anilor 80/90, fiind considerat unul dintre cei mai carismatici vocalisti ai tuturor timpurilor. Ian McFarlane, celebrul istoric rock, l-a descris pe Hutchence ca fiind „performerul rock arhetipal. Emana o energie cool, sexuala si macho, cu pletele sale in vant si cu miscarile sale scenice exuberante”.

Cu un glas cald si aflat mereu pe „buzele” prapastiei unui sentimentalism grav, Hutchence nu avea cum sa nu isi lase amprenta asupra muzicii rock contemporane.

Impreuna cu INXS, el a lansat 10 albume, dintre care, cu exceptia primelor doua, toate au obtinut numeroase discuri de aur sau de platina.

Muzicianul a reprezentat una dintre figurile tragice ale muzicii rock, sucomband, din nefericire, viciilor sale, care l-au ucis. Hutchence era alcoolic si, se zvoneste, consuma diverse droguri. Din cauza acestor obiceiuri, artistul a facut o depresie, indusa chimic, care l-a determinat sa-si ia viata pe data de 22 noiembrie 1997. Michael avea doar 37 de ani si era la apogeul carierei.

Mostenirea sa muzicala bogata se regaseste in numarul mare de artisti care il citeaza ca influenta, precum si in longevitatea discurilor sale, care sunt inca de actualitate si pe care melomanii le asculta cu drag si dor.

Niciuna dintre piesele cantaretului nu s-a demodat si ne „vorbeste” si acum despre iubire, exces, mister, sex si viata, in toate formele si cu nenumaratele sale dureri.

Bono de la U2 i-a dedicat un cantec regretatului muzician, numita „Stuck in a Moment You Can’t Get Out Of”. Aceasta reprezinta un dialog fictiv intre Bono si Michael, un bun prieten de-al solistului U2.

Va propunem sa ascultati atat aceasta bucata, cat si cateva piese emblematice semnate INXS.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*