Jerry Cantrell distribuie videoclipul pentru Prism Of Doubt

Jerry Cantrell
Jerry Cantrell

Chitaristul și vocalistul Alice In Chains, Jerry Cantrell a lansat videoclipul oficial pentru piesa Prism Of Doubt. Acesta a fost regizat de Zoe Katz. Piesa este preluată de pe cel mai recent album solo al lui Jerry, Brighten, apărut în octombrie 2021. LP-ul a primit laude de la critici, inclusiv Kerrang!, care l-a numit „un autoportret viu, contemporan al unuia dintre cele mai distinctive”. voci din hard rock. Un spectacol de mult așteptat de strălucire individuală.” Classic Rock l-a proclamat „cel mai bun de până acum. Munca unui compozitor care este fericit în viața lui, dezvoltă o gamă largă de stiluri”. The Sun a comentat: „Un album bogat, organic… Brighten este genial”.

Brighten este primul proiect al lui Jerry fără Alice In Chains în 19 ani. Coprodus cu compozitorul de film Tyler Bates și cu inginerul Paul Fig, LP-ul și-a marcat începuturile chiar înainte de izbucnirea pandemiei. Au participat artiști ca Duff McKagan (Guns n’ Roses), Greg Puciato, Gil Sharone și Abe Laboriel, Jr. (Paul McCartney). Joe Barresi (Tool, Queens Of The Stone Age) s-a ocupat de mixarea albumului Brighten.

 Primăvara trecută, Cantrell a finalizat turneul Brighten din SUA. Trupa cu care a cântat Jerry a fost formată din Bates (chitară), Puciato (backing vocals), Sharone (tobe), George Adrian (bas), Michael Rozon (pedal steel) și Jason Achilles (clape). Setul include melodii de pe cel mai recent album solo al lui Cantrell, Brighten, împreună cu hiturile preferate din catalogul lui Jerry.

Noul material al lui Jerry marchează prima sa lansare de la Degradation Trip, epicul album solo pe care l-a făcut în 2002, împreună cu viitorul basist al formației Metallica, Robert Trujillo, și toboșarul Mike Bordin de la Faith No More.

Cariera lui Jerry, separat de Alice In Chains, a constat în două albume solo anterioare și contribuții la coloane sonore importante. Primul album solo al lui Cantrell, Boggy Depot, a fost lansat în 1998, urmat de cel de-al doilea album al său, Degradation Trip. Pe lângă munca sa de artist solo, Jerry a lansat muzică pe coloane sonore pentru mai multe filme, inclusiv Spider-Man, The Cable Guy, John Wick 2, Last Action Hero și The Punisher.

Alice In Chains s-a regrupat în 2006 cu William DuVall alăturându-se trupei și a lansat al treilea LP, Rainier Fog, în august 2018.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*