Josef Kappl (Phoenix) lanseaza prima opera rock romaneasca

880 vizualizări

Josef Kappl, basistul formatiei PHOENIX, a compus o opera rock cu numele de „Mesterul Manole”, pe baza libretului poetului Victor Carcu.

Compozitia este prima opera rock din Romania si face parte din programul „Timisoara – Capitala Culturala Europeana”. Premiera va avea loc pe data de 24 octombrie 2013, de la ora 19:30, in sala Capitol din Timisoara.

La pupitrul dirijoral se va afla Radu Popa iar, alaturi de Kappl, vor urca pe scena mai mult de 60 de artisti, o orchestra rock, Mircea Baniciu, colegul din Phoenix al lui Kappl, si Aura Twarowska, celebra mezzosporana vieneza.

Josef Kappl avea de mai mult timp in plan realizarea unei opere rock iar anul 2013 i-a oferit in sfarsit aceasta ocazie. Proiectul reprezinta o colaborare intre Primaria Timisoara, Asociatia Pro Philarmonica si Filarmonica Banatul.

Dupa premiera din octombrie, spectacolul le va fi prezentat si romanilor din alte orase, urmand ca artistii sa plece in turneu.

Intrebat daca proiectul are vreo legatura cu legendara trupa Phoenix, Kappl a precizat ca nici vorba de asa ceva.

De curand, Victor Carcu, autorul libretului operei rock si unul dintre primii textieri Phoenix i-a adresat lui Covaci o scrisoare deshisa in care il sfatuieste sa renunte la paranoia sa sa nu mai traiasca in trecut. 

Mai multe informatii AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*