Lacuna Coil – Broken Crown Halo

Mult asteptatul album Lacuna Coil, „Broken Crown Halo”, a fost in sfarsit lansat la inceputul lunii aprilie. Reprezentand cel de-al 7-lea disc din cariera trupei, „Broken Crown Halo” ii include pentru ultima oara pe tobarul Cristiano „Criz” Mozzati si chitaristul Cristiano „Pizza” Migliore, acestia luand decizia de a se retrage din lumea muzicala.

In urma succesului major avut cu albumul „Karmacode” (2006), Lacuna Coil s-au remarcat ca fiind o trupa cu mult potential, formandu-si un fanbase extrem de vast. „Broken Crown Halo”, un material extrem de anticipat de catre fani, este exact ceea ce acestia isi doresc: o experienta placuta marca Lacuna Coil.

Acest disc reprezinta o evolutie fireasca de la ultimul material lansat de catre italieni  –  Dark Adrenaline (2012) – bazandu-se pe aceeasi „matrita” muzicala, insa, readucand in atentie unele elemente goth din trecut, lucru care sigur le va face placere ascultatorilor mai vechi ai trupei.

Cert este faptul ca, prin intermediul ”Broken Crown Halo” trupa Lacuna Coil nu s-a schimbat semnificativ din punct de vedere muzical, reusind astfel sa se adreseze in continuare unei audiente extinse.

Prima piesa de pe album, „Nothing Stands in Our Way” este si primul single, fiind o melodie extrem de catchy – un imn care transmite un mesaj de unitate a trupei in contextul pierderii a doi membri. De asemenea, aceasta piesa seteaza si directia muzicala pe care formatia o va aborda odata cu aceasta lansare. Dupa 15 ani de cariera, Lacuna Coil devine libera sa experimenteze si sa isi gaseasca un nou drum.

„Zombies” vine sa demonstreze inca o data faptul ca Lacuna Coil este minunata deoarece are doi solisti, suavitatea vocii Cristinei convergand cu vocea „bruta” al lui Andrea intr-o melodie extrem de dark, care se face remarcata cu usurinta pe acest album. Cat despre mesaj, acesta este clar: cand apocalipsa zombie va veni, nimeni nu va mai fi in siguranta!

Acest duet functioneaza la fel de bine si pe piesele „I Forgive But I Won’t Forget”, „Infection” si „In the End I Feel Alive”.

Unul dintre cele mai frumoase momente de pe album il reprezinta piesa-respiro „Hostage of the Light”. Melodia are versuri blande si un refren care creste in putere, Cristina declamand in punctul culminant: “Now this is who you are / Angel without wings / Sinner in disguise / Don’t wonder why / You have never tried to believe in yourself / Become a hostage to the light”. Acest cantec aduce un sentiment de speranta si aminteste de perioada Comalies.

Pe „Victims” o intalnim pe Cristina cantand pe vocea ei ultra feminina, insa cu un mic twist a la Stevie Nicks (Fleetwood Mac) prin intermediul versului “People told me I was weak / I told them I’ll never quit / I will never quit!”, in timp ce Andrea aproape ca „urla”. Aceasta piesa se conecteaza la un vibe oldschool, ca vechea compozitie Lacuna Coil, „In a Reverie”, iar asta datorita liniei generale de chitara si a motivelor grele de tobe.

Partea de chitara de pe „Die & Rise” reprezinta un element heavy, care i-ar face pana si pe Korn mandri. Intre timp, Cristina canta si in limba nativa spre deliciul fanilor devotati, creand o atmosfera a unui Karmacode gotic.

In final, „I Burn In You” aduce nuante muzicale care par desprinse dintr-o poveste egipteana. Concluzia se face odata cu balada dark „One Cold Day” – lenta si melodica, puternica prin prisma mesajului: „As I stand in the rain of this cold day/ Tears are the words when I cannot confess the pain”, care incheie albumul intr-o nota melancolica, asa cum era de asteptat.

Desi Lacuna Coil nu s-a remarcat datorita esteticii de tipul „frumoasa si bestia” (n.r. „beauty and the beast” este denumirea oferita de catre critici formatiilor care canta metal gotic sau simfonic si utilizeaza atat glasuri masculine, cat si feminine, intr-o impletire paradoxala), pasajele de growl death metal ale lui Andrea sunt un „condiment” binevenit. Dinamica vocala intre acesta si Cristina nu are nevoie de explicatii, cei doi reusind sa creeze o conexiune pe toate planurile.

In concluzie, desi acest album nu este atat de puternic precum lansarile precedente, Lacuna Coil ne ofera inca odata un sunet brut si heavy asa cum ne-a obisnuit. Nu lipsesc nici momente catchy care atrag instant.

                                                                                         Tracklisting:

                                                                                         01. Nothing Stands In Our Way
                                                                                         02. Zombies
                                                                                         03. Hostage To The Light
                                                                                         04. Victims
                                                                                         05. Die & Rise
                                                                                         06. I Forgive (But I Won’t Forget Your Name)
                                                                                         07. Cybersleep
                                                                                         08. Infection
                                                                                         09. I Burn In You
                                                                                         10. In The End I Feel Alive
                                                                                         11. One Cold Day


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*