Motorhead – Aftershock

347 vizualizări

Nu sunt foarte multe de spus despre noul album MOTORHEAD, „Aftershock” (21.10.2013). Acesta este cel de-al 21-lea din cariera formatiei britanice si, ei bine, este printre cele mai bune lansate vreodata de legendarii rockeri.

Din punct de vedere al productiei discul este perfect, sunetul straluceste iar fiecare instrument isi aduce in mod egal aportul. Glasul lui Lemmy suna la fel de bine ca acum 40 de ani si nu necesita procesari speciale, ceea ce reprezinta un plus.

Compozitional, nu ne intalnim cu vreo piesa care sa sara din tiparele stabilite de Motorhead, cantecele inscriindu-se in stilul consacrat. Cu toate acestea, niciunul dintre ele nu plictiseste. Coerenta stilistica nu reprezinta un punct slab in cazul celebrei trupe ci doar o confirmare a identitatii construite pe parcursul a patru decade de rock dur.

Ca textier, Lemmy debordeaza pe „Aftershock”, lansad replica memorabila dupa replica memorabila.

„I don’t know what I did last night but I surely did it good”, spune cu tupeu vocalistul in „Death Machine”.

Viteza bucatilor variaza, creand un disc divers, dar melodia care iese cel mai mult in evidenta este „Lost Woman Blues”, o compozitie slow, bluesy si melancolica, reprezentativa pentru nostalgiile pe care le cultiva formatia odata cu inaintarea in varsta.

Una dupa alta, cele 14 piese de pe disc se succed intr-un Maelstrom hard ametitor, cand furtunos, cand mai domol, purtandu-l pe ascultator intr-o calatorie revelatoare spre miezul brandului specific de rock profesat de una dintre cele mai mari formatii ale genului.

Daca alte trupe cu experienta se „demodeaza” dupa un timp, Motorhead ramane actuala prin calitatea desavarsita a albumelor scoase, prin productia impecabila si „contemporana” si prin spiritul mereu tanar pe care numai un grup nemuritor il poate avea.

Tracklist:

1.     „Heartbreaker”       
2.     „Coup De Grace”       
3.     „Lost Woman Blues”       
4.     „End Of Time”       
5.     „Do You Believe”       
6.     „Death Machine”       
7.     „Dust And Glass”       
8.     „Going To Mexico”       
9.     „Silence When You Speak To Me”       
10.     „Crying Shame”       
11.     „Queen Of The Damned”       
12.     „Knife”       
13.     „Keep Your Powder Dry”       
14.     „Paralyzed” 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*