Patru proiecte must-see la Electric Castle 2019

680 vizualizări

Ediția din acest an a festivalului Electic Castle a reușit să aducă un line-up solid datorită celor patru headlineri, întrucât fiecare nume în parte reprezintă anumite genuri muzicale populare, care au marcat ultimele două decenii în muzica mainstream: Limp Bizkit pentru nu-metal, 30 Seconds To Mars pentru alternative rock, Florence + The Machine pentru indie și Bring Me The Horizon pentru metalcore. Contribuțiile acestor trupe și meritele obținute merită a fi relatate într-un capitol distinct, dar nu de aceea suntem aici. Dorim să vă prezentăm alte patru proiecte din line-up din acest al festivalului care merită o șansă, datorită originalității, talentului, dar și pentru că poate fi o ocazie unică de le vedea live la unul dintre cele mai frumoase și interesante evenimente anuale de la noi din țară. Lista de jos este doar o selecție scurtă de patru nume care ne-au stârnit interesul și pe care am vrut să vi le împărtășim și vouă. Așteptăm, desigur, și propunerile voastre, deoarece suntem curioși pentru care dintre numele prezente la ediția a șaptea Electric Castle sunteți entuziasmați să le vedeți live.

Marú

Marú este proiectul Dianei Moraru, absolventă a Conservatorul „Musik und Kunst Universität” din Viena, pornit din pură pasiune pentru artă. Vocea sa, puternic influențată de construcțiile indie și pop, împreună cu chitara, la care tot ea cântă, aduc în prim-plan o oarecare originalitate în piese precum „Turning Tables” sau „A Younger You”. Deși este un proiect la început de drum, Marú urmează să cânte pentru a doua oară la Electric Castle, duminică, la ora 17.30 la scena Courtyard by Coca Cola și ne așteptăm la un spectacol divers și magic, la fel ca feelingul pe care le transmite prin piesele sale.

Kronos Quartet

Este de notorietate faptul că Jared Leto, pe lângă activitatea sa de muzician, este un actor care a interpretat roluri în câteva filme cu renume, printre care și „Requiem for a Dream”, în regia lui Darren Aronofsky. Alături de 30 Seconds To Mars, din line-up fac parte și cei de la Kronos Quartet, cei care au lucrat cu compozitorul Clint Mansell la soundtrack-ul filmului din anul 2000. Este o ocazie specială ca sâmbătă, la scena Hangar by BT, la ora 21.00 să asistăm la un concert de muzică clasică, cu un repertoriu bogat în muzică de film, din care face parte una dintre cele mai celebre și recunoscute coloane sonore a acestui mileniu.

The Vaccines

The Vaccines este o formație britanică de indie rock, cu patru albume de studio la activ. Piese precum „All In White”, „Teenage Icon” sau „If You Wanna” se remarcă în repertoriu datorită unei abordări moderne a unor influențe punk de tipul Ramones. Farmecul tineresc și spritul energic cu care trupa se prezintă, aceasta fiind totodată considerată o speranță pentru valul new-rock din acest deceniu, vor fi două dintre elementele care promit un show pe cinste vineri la scena principală, de la ora 20.00.

Subcarpați

Bine, nu vrem să fim super edgy, dar show-urile Subcarpați au devenit din ce în ce mai bune în ultimii ani, în special cele open air. Ultimul album, „Zori și Asfințit”, al cincilea din carieră, aduce o schimbare în melanjul de elemente de folclor și hip-hop, armonizate de data aceasta cu mult mai multe influențe trip-hop. Spectacolul Subcarpați este programat sâmbătă, pe scena principală, însă la o oră mai târzie față de ediția EC din 2017, atunci când cu siguranță va fi mai multă lume și atmosfera va fi mult mai potrivită pentru sonoritățile eclectice.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*