Pete Shelley, solistul de la Buzzcocks, a încetat din viață

Muzicianul britanic Peter Campbell McNeish, cunoscut sub numele de Pete Shelley, solist și membru fondator al formației punk Buzzcocks, a murit ieri, la vârsta de 63 de ani. Știrea a fost confirmată pe conturile de socializare ale trupei, dar cauzele decesului nu au fost încă făcute publice.

„Confirmăm cu mare tristețe moartea lui Pete Shelley, unul din cei mai influenți și prolifici compozitori ai Marii Britanii și cofondator al formației seminale și originale de punk Buzzcocks. Muzica lui Pete a inspirat generații de muzicieni de-a lungul unei cariere ce a durat cinci decade, și, atât alături de formație, cât și ca artist solo, el s-a bucurat de cel mai deosebit respect atât din partea industriei muzicale, cât și din partea fanilor săi din întreaga lume,” se arată pe pagina oficială de Facebook Buzzcocks.

Reacțiile din lumea muzicală nu au întârziat să apară. Duran Duran l-au numit pe Shelley „o adevărată legendă” pe Instagram, iar Billie Joe Armstrong (Green Day) l-a descris drept o sursă de inspirație. Peter Hook, fostul membru Joy Division și New Order, și-a exprimat recunoștința pe Twitter, remarcând „Fără Pete și the Buzzcocks, probabil că încă aș lucra la Docks,” în timp ce fostul basist Sex Pistols, Glen Matlock, s-a declarat „șocat și întristat” de știre.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*