Phil Demmel părăsește Vio-Lence

Phil Demmel
Phil Demmel

Chitaristul fondator al trupei Vio-Lence, Phil Demmel, părăsește formația după un ultim concert pe 11 februarie. Într-un clip video publicat de Demmel pe Instagram, acesta explică faptul că plecarea sa din trupă nu are nimic de-a face cu alăturarea la noua trupă a lui Kerry King și că totul are legătură cu faptul că a simțit că a venit momentul potrivit.

„Vă anunț că duminica aceasta voi susține ultimul meu spectacol alături de Vio-Lence”, a spus Demmel. „Momentul este ciudat, știu, cu [anunțul lui Kerry King], și nu prea are legătură cu treaba cu Kerry. Nu e vorba de „oh, s-a anunțat asta, așa că renunț la trupă, mă opresc din asta” sau orice altceva vreți… „mă retrag din orice”. Cred că mă gândeam la asta de ceva vreme, dar nu eram sigur. Statutul meu a fost nesigur pentru o perioadă. Fac lucruri pe care le simt extrem de confortabile sau care se potrivesc cu programul meu sau orice altceva.”

„Dar având în vedere starea actuală a trupei și locul unde simt că aparțin sau mă simt legat de el, cred că timpul meu s-a scurs. Nu este ceva de genul… Mă voi identifica întotdeauna cu trupa. Eu și Perry am înființat această trupă în liceu și e mișto să mergem în locuri în care nu am mai fost. În acest moment, am senzația că Sean [și cu mine] ne aflăm pe pagini diferite. Cred că întotdeauna am fost pe poziții diferite, dar simt că nu mă mai încadrez în ceea ce reprezintă obiectivul acestui lucru.”

„Având în vedere unele evenimente, m-am simțit obligat să fac o pauză și m-am gândit să fac o transmisie acasă și să-mi iau rămas bun – nu simt că am nevoie de asta. Simt că am cântat în acele concerte cu Perry, Dean și Ray, că am avut acele două zile magice și că am făcut alte lucruri pe care le-am făcut, am scris cinci cântece, am făcut EP-ul – mă simt împlinit. Orice altceva mai departe pare cam forțat. Sincer, înainte de acest turneu, nu am vrut să vin. Sunt aici pentru a-mi lua angajamente. Mi-am luat angajamentul, nu aveam de gând să mă retrag. Dar cred că am terminat. Cred că am făcut ceea ce am vrut să fac cu această trupă.”

Demmel a cântat Vio-Lence între 1985 și 2024.