Pistol cu capse – Dupa zece

1.812 vizualizări

In data de 11 iunie 2015, formatia PISTOL CU CAPSE a lansat un nou album, intitulat „Dupa zece”. Numele face referire la cei peste 10 ani de activitate concertistica sarbatoriti de grupul bucurestean care, timp de un deceniu +2, a incantat publicul autohton cu marca lui specifica de punk rock cu influente ska si reggae.

„Dupa zece” este pe alocuri un disc reflexiv, care cultiva o specie anume de reverie. Sonoritatile relaxate sunt coloana sonora perfecta pentru zilele lenese de vara, dar, indiferent de anotimp, pot deveni ele insele prilejuri de evocare a acelei stari de bine specifice frumoaselor lazy summer days.

Pe langa aceasta directie, din care fac parte piese ca „Pas cu pas”, „Doar a mea”, „O dorinta in plus” si „Ea crede” si cantecul vedeta al albumului, „Undeva, cineva”, regasim si melodii in bunul stil punk, ce trateaza teme precum angoasele tineretii („Nopti pierdute”), iubiri rebele („In urma ta”) sau pofta exploziva de viata a troubled youth-ului.

Din punct de vedere compozitional si orchestral, cele doua stiluri sunt bine delimitate, fiind reprezentate in mod reusit pe acest material, care contine cate ceva pentru fiecare ascultator. In mod clar, cea mai interesanta bucata este „Ramane intre noi”, ultima din tracklist, o creatie pe care se simt cele mai noi experimente – electronice s nu numai (prezenta synth-urilor, a unei mai mari libertati stilistice) ale trupei Pistol Cu Capse.

„Dupa zece” poate fi privit ca un album de tranzitie, proaspat, care marcheaza o noua etapa in istoria formatiei. Urmeaza sa vedem in ce directie isi va indrepta aceasta pasii. Cand lejer si chill, cand tulburat si rebel, materialul este un must-listen pentru iubitorii genurilor punk-rock si reggae.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*