Plastik Charm/14.12.2013, Question Mark, Bucuresti

274 vizualizări

Formatia bucuresteana de electro-rock PLASTIK CHARM vrea sa inceapa anul 2014 intr-o forma de zile mari, asa ca a facut cateva schimbari foarte benefice.

In primul rand, formulei initiale de 4 oameni i s-a mai adaugat tanarul si carismaticul chitarist Alex Caliman, cunoscut pentru colaborarea sa cu faimoasa cantareata pop/dance Inna. In al doilea rand, melodiile beneficiaza de aranjamente nou-noute si suna mai bine ca niciodata.

Si, in al treilea rand, baietii au lucrat la capitolul „look”, abordand stilul „steam punk”, exemplificat cu succes de solistul Ioan Nacu. Muzicianul si-a confectionat un outfit indraznet, a carui piesa cheie era vesta decorata cu tot felul de accesorii „tehnice”.

Pentru a scoate in evidenta evolutia grupului, baietii au sustinut un concert lejer pe data de 14 decembrie 2013 in club Question Mark. Desi publicul nu a fost foarte numeros, formatia a facut atmosfera si a aratat ca este gata sa intre intr-o noua etapa a existentei sale. Suntem siguri ca 2014 va fi un an de succes daca baietii o tin tot asa si isi pastreaza dorinta de a urca.

S-au auzit melodii proprii precum „Come With Me”, „The Man Is Back”, „Raining” si „Vibe”. Cea din urma, cu ritmul catchy si orchestratia obraznica, va deveni cu siguranta un hit. Nu au lipsit bineinteles nici melodiile consacrate: „Human Emotion”, care a beneficiat si de un remix inedit la bis, dar si „Take My Heart”.

PlastikCharm1

Alaturi de aceste compozitii, care au exemplificat brandul prietenos, energic si modern de rock cu elemente electronice profesat de trupeti, au putut fi ascultate coveruri ca „Somebody Told Me”, a celor de la The Killers – un „slagar” sugubat, numai bun pentru o seara de decembrie, dar si „Are You Gonna Be My Girl”, de la Jet.

De remarcat ca formatia Plastik Charm ofera unui cover o pregnanta nota personala, scopul grupului fiind acela de a-si lasa amprenta asupra cantecului si nu de a-l reproduce fara nicio variatie.

Energia si bucuria cu care PC ia cu asalt scena transforma fiecare concert al baietilor intr-un  prilej de incarcare a „bateriilor” emotionale ale melomanilor.

PlastikCharm2

Cat despre Alex Caliman, cea mai noua achizitie, fiti cu ochii pe el pentru ca acest chitarist este foarte talentat si are o buna intuitie a scenei, reusind sa scoale din inertie orice fan plictisit.

Vesel, intr-o continua miscare si un instrumentist grozav, Alex are tot ce ii trebuie pentru a fi un veritabil rockstar, chiar daca a prestat alaturi de Inna, o interpreta situata destul de departe de lumea SDR-ului (sex, drugs, and rock and roll).

2014 va fi anul in care Plastik Charm lanseaza albumul de debut. Baietii promit noi concerte si au de gand sa lanseze pe Youtube melodiile „Rain” si „Vibe”, dintre care cea din urma va beneficia si de un videoclip, cel putin la fel de reusit ca acela al cantecului „Human Emotion”.

Stay tuned!

Foto: Sebastian Furnigel


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*