Reckless Love – Spirit

RECKLESS LOVE, jucausii, carismaticii si obraznicii finlandezi cunoscuti pentru brandul lor sugubat de hair-metal au facut-o din nou! Trupetii au scos un disc „proaspat” intintulat „Spirit” (30.08.2013).
In mod clar, albumul este cel mai original, personal si emotional material de pana acum al muzicienilor. Daca primele patru piese – „Night On Fire”, „Bad Lovin”, „I Love Heavy Metal” si „Favorite Flavor” se inscriu in manierismele cunoscute ale Reckless Love, incepand cu piesa numarul 4, „Edge of Our Dreams” fortele creatoare ale formatiei pur si simplu infloresc.
Trebuie mentionata insa si „I Love Heavy Metal” pentru ca melodia este un tribut adus formatiilor care au inspirat stilul Reckless Love. Baietilor nu le este rusine sa recunoasca! Ei s-au „luat” dupa nume mari precum Kiss, Poison, Alice Cooper si multi altii. „Confesiunea” este facuta in acest cantec-manifest.

„Edge of Our Dreams”
este probabil cea mai personala piesa compusa vreodata de Reckless Love. Compozitional aceasta este 100% originala si nu „citeaza” din baladele idolilor iar expresivitatea emotionala este la cote maxime.

„Sex, Drugs & Reckless Love”
intra in scena cu un vibe a la Van Halen, remarcandu-se ca un imn optimist de supravietuire. „Dying To Live” este condusa de un riff intoxicant, dublat de basul pervers care isi savarsete lucrarea in mod delicios „in spatele scenei”.

„Metal Ass”
reprezinta cel mai rapid si metal cantec compus vreodata de finlandezi si marcheaza momentul Motorhead al trupei.

Olli Herman il invoca pe Lemmy deseori pe acest disc, extinzandu-si timbrul mult dincolo de limitele timbrului specific hair-metalului. Pe alocuri, ireal de frumuselul blond (it’s a girl! it’s a boy! no, it’s Reckless Love’s Olli Herman!) suna ca si…King Diamond.

„Runaway Love” urmeaza aceeasi reteta compozitionala ca majoritatea cantecelor RL – un master riff, un ritm de neoprit, perfect fluent, basul nerusinat si vocea expresiva a lui Herman. „So Happy I Could Die” este un single tunator, numai bun de difuzat la radio.

Cat despre „Hot Rain”, aceasta este atat de nerusinat inspirata de Purple Rain a lui Prince si de Whitesnake & Van Halen incat nu poti sa nu o adori.

Cu „Spirit” stilul Reckless Love a devenit mai personal si si-a gasit o directie mai matura si originala. Profunzimea sentimentelor exprimate a crescut iar productia este fara gres. Un mare plus este acela ca sound-ul ramane autentic, curat, expresiv, fara a fi supra-produs.

Limitarea sintetizatorului la minim a facut un mare serviciu sunetului grupului finlandez. Materialul reprezinta un amestec mai putin eclectic de genuri, comparativ cu precedentele. Avem hair/glam-metal, hard rock dar si heavy metal.

Cu alte cuvinte, „Spirit” este cel mai bun album de pana acum, semnat Reckless Love. Recomandat celor care sunt fani Van Halen, Whitesnake, Twisted Sister, Motley Crue si Kiss.

Tracklisting:

01. Night On Fire
02. Bad Lovin’
03. I Love Heavy Metal
04. Favorite Flavor
05. Edge Of Our Dreams
06. Sex, Drugs & Reckless Love
07. Dying To Live
08. Metal Ass
09. Runaway Love
10. So Happy I Could Die
11. Hot Rain


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*