Skálmöld – „Móri” (piesă nouă)

Skalmold 1
585 vizualizări

Islandezii de la Skálmöld au publicat un nou single, „Móri”, pe care îl puteți asculta mai jos.

Formația va lansa un nou album de studio, intitulat „Sorgir”, în data de 12 octombrie 2018, via Napalm Records. Conceptual, acesta va fi împărțit în două părți: primele patru piese vor relatat patru scurte narațiuni legate de tragedie și moarte. A doua parte va prezenta substraturile acelorași patru piese, însă din diferite perspective. ”Móri”, al doilea single extras de pe „Sorgir”, poate fi ascultat mai jos.

Potrivit celor de la Napalm Records, „Sorgir” este un album întunecat, friguros și tragic, care povestește despre miturile islandeze legate de superstiții, umbre și disperări. „Melodiile pline de elan, elementele folk, schimbările bruște de ritm aduc aminte de casa celor de la Skálmöld”.

Fondată acum aproape 10 ani, trupa islandeză Skálmöld este printre cei mai importanți exponenți ai stilului viking metal. Trupa s-a format din prietenia dintre Snæbjörn Ragnarsson (chitară bass și voce) și Björgvin Sigurðsson (chitară și voce), prieteni din copilărie. După ce au cântat împreună în trupe de death metal și punk, cei doi au hotărât să înființeze în 2009 o trupă, deși inițial au vrut să fie doar un hobby. După ce au semnat un contract cu casa de discuri Napalm Records în 2011, au început să crească din ce în ce mai mult pe scena internațională, fiind invitați să participe la Wacken Open Air în același an și ajungând la finalul lui 2013 să cânte alături de Orchestra Simfonică Islandeză.

În România trupa a căpătat notorietate după ce a concertat de două ori în 2015, o data în deschiderea trupei elvețiene Eluveitie, în februarie, și a doua oară în octombrie, în cadrul festivalului Maximum Rock Festival.

Nu uitați că Skálmöld urmează să concerteze în Cluj-Napoca. Mai multe informații legate de eveniment și bilete pot fi găsite AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*