The Defiled – Grave Times

  Turpa londoneza THE DEFILED promite inca de la acest prim LP din cariera lor, disc ce poarta numele de „Grave Times” si care urmeaza EP-ului „1888”. Sound-ul este cat se poate de bine pus la punct, dar in acelasi timp dus la extrem. Ne putem bucura de un produs ce se incadreaza in sfera metal-ului industrial al secolului 21 si care sta sub amprenta celor de la Fear Factory. Fanii trupei suedeze Engel vor aprecia acest album cu siguranta, dar acestia nu vor fi singurii.
  Modul de abordare ales este unul foarte direct. Nu exista momente de respiro… Ascultatorul este lovit fara mila de riff-uri executate cu exactitate si de tonurile chitarilor ce il fac pe acesta sa aiba impresia ca da piept cu ceva mare, impunator, greu de conturat. Liniile vocale de la aproape fiecare refren sunt foarte bine alese si constituie mirodenia esentiala care schimba compozitia relativ clasica a albumului.
  „Grave Times” este un album eterogen. Piesele sunt lansate din aceeasi teava de tun, nu avem schimbari majore. Printre piesele care ies in fata putem enumera „Black Death” sau „Locked In Freedom” care prind de la prima ascultare. Elementele programate, clapele si synth-urile sunt foarte binevenite pe parcursul intregului material. „Final Sleep”, piesa ce incheie discul este cu siguranta singura surpriza majora oferita de The Defiled. Aceasta se deosebeste de toate celelalte melodii si parca te introduce intr-un univers grunge marca Seattle.
  Acest debut in forta a trupei britanice le va asigura cu siguranta un loc pe scena festivalelor de metal europene si in circuitele turneelor de profil. Botezul deja a avut loc anul trecut in cadrul prestigiosului festival Sonisphere UK. The Defiled asigura deja deschiderea trupei Murderdolls pe teritoriul Marii Britanii.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 14.02.2011
Label: In At The Deep End
Disponibil in Romania:
www.myspace.com/thedefiled

Tracklisting:
1. In The Land Of Fools
2. Call To Arms
3. Blood Sells
4. Black Death
5. The Resurrectionists
6. Metropolis
7. Locked In Freedom
8. The Ill Disposed
9. In Your Name
10. Final Sleep

The Defiled:
Stitch D. –  voce, chitara
The A.v.D – clape, programare, voce
Curse – chitara
J.C. – tobe
Vincent Hyde – bas


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*