Toto/ 27.06.2015, Sala Palatului, Bucuresti

Concertul TOTO de la Bucuresti, din data de 27 iunie 2015, a fost un eveniment deosebit pentru fanii care asteaptau venirea trupei in Romania de ani buni.

Toto a fost intemeiata in 1977 in America, in Van Nuys (Los Angeles) si a vandut peste 35 de milioane de albume, castigand de-a lungul carierei mai multe premii Grammy si obtinand nenumarate distinctii muzicale.

Asteptarile publicului erau, astfel, foarte mari insa au fost atinse, si depasite, in cel mai frumos mod: printr-un concert stralucit, perfect din toate punctele de vedere. Formatia Toto a oferit o prestatie care ar putea prea bine sa fie trecuta in dictionar, in dreptul cuvantului „impecabil”.

Show-ul a inceput cu o mica intarziere, pusa pe seama unor situatii neasteptate in materie de productie. Chiar si asa, in jurul orei 20 si un pic, membrii grupului si-au luat locurile pe scena si au dat startul cantarii cu „Running Out Of Time”. Inca de la primele note, profesionalismul suprem si virtuozitatea artistilor s-au facut simtite, spre deliciul auditoriului.

Toto a sosit in Romania intr-o formula de zile mari, avand in componenta doar artisti de elita: celebrul David Paich s-a ocupat cu maiestrie de orga sa, Steve Porcaro a completat „claviaturile” cu clapele sale, Joseph Williams a uluit prin vocea sa puternica, melodioasa, David Hungate a strunit in mod genial basul, Shannon Forrest a exorcizat kit-ul de tobe iar Steve Lukather, frontmanul grupului, a aratat, inca o data, ca este un rege al chitarei.

Alaturi de artisti s-au aflat backing-vocalistii Jenny Douglas-Foote si Mabvuto Carpenter, precum si percutionistul Lenny Castro, interpreti care nu au fost lasati sa se simta mai prejos de restul „echipajului” Toto, care s-a ocupat sa-i prezinte publicului si sa le aduca multumiri pentru rolul important jucat in formatie.

Steve Lukather a dezvaluit auditoriului ca show-ul din Romania are o semnificatie speciala pentru el datorita radacinilor sale:

„Stra-strabunicul meu era din Romania, asa ca acest spectacol are o valoare speciala pentru mine. Ma bucur ca pot sa cant aici si sunt fericit ca am ajuns in sfarsit la Bucuresti!”, a declarat Lukather.

Poze Toto 1

Concertul a continuat in stil mare cu melodii ca „I’ll Supply the Love”, „Stranger in Town”, „I Won’t Hold You Back”, „Hold the Line”, „Never Enough”, „Pamela”, „Great Expectations”, „Without Your Love”, „Little Wing” (un cover dupa The Jimi Hendrix Experience), „The Road Goes On”, „Orphan”, „Rosanna” si „Africa”. Setlistul a fost unul bogat, care a inclus atat melodii consacrate, cat si cantece de pe cele mai recente lansari.

Desi Toto a concertat la Sala Palatului, elementul rock a fost atat de puternic incat a ridicat oamenii in picioare. Acestia s-au apropiat de scena si au dansat suflet la suflet cu membrii grupului, care nu au imbatranit deloc! Energia acestora a fost efectiv debordanta, captivand auditoriul ca intr-o vraja, care i-a adus pe oameni la un loc si i-a facut sa se miste, antrenati de bogatia armoniilor si de ritmurile perfecte.

Poze Toto 2

Publicul a cantat impreuna cu trupa, a intrat in jocul acesteia si a dat dovada de solidaritate, sustinandu-si pana la capat idolii. Show-ul oferit de Toto este o dovada in plus ca muzica de calitate nu are varsta si ca un artist exceptional are puterea de a-si insufleti fanii.

Concertul oferit de Toto a fost unul dintre cele mai bune vazute anul acesta in Romania si ne-ar placea sa mai avem parte de un show al grupului la noi, in curand.

Foto: Georgiana Voinea


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*