Tragedia din Club Colectiv, informaţii sumare

Până la această oră, cititorii noştri vor fi aflat cu siguranţă despre tragedia petrecută aseară în Club Colectiv, la concertul de lansare a noului album Goodbye To Gravity. O scânteie dintr-un foc de artificii de pe scenă a aprins buretele de antifonare de pe stâlpul din stânga, iar ceea ce părea un incident minor s-a transformat într-o catastrofă când flăcările au atins tavanul care a luat foc instantaneu, de la un capăt la altul. Această primă fază a incendiului a durat mai puţin de un minut, iar ceea ce a urmat se ştie de acum. Spitalele încă pun la dispoziţii liste cu răniţi, unii dintre ei fiind încă necunoscuţi, iar de la ora 9.00 dimineaţa se poate merge şi la Institutul Medico-Legal pentru identificări. Numerele de telefon puse la dispoziţie pe mai multe site-uri şi reţele pentru informaţii despre cei implicaţi în incendiu sunt 021. 313. 06. 05, 021. 312 25. 47. şi 021. 206. 92. 91. În general însă, toate organele de presă importante postează informaţii actualizate.

Patru dintre redactorii / fotografii noştri se află şi ei în stare gravă internaţi în diferite spitale. Informaţiile despre starea lor ţin, cel puţin deocamdată, de sfera privată a familiei. Pe internet au început deja să curgă comentarii inepte şi zvonuri nefondate, cărora cel mai bine ar fi să nu le acordăm atenţie şi să nu le învrednicim de răspunsuri. Se pare că se poate deja dona sânge pentru victimele accidentului, Iată condiţiile de donare: Poti dona sange daca: Ai varsta intre 18 – 60 ani; Ai greutatea intre 50 – 100kg femeile si 60 – 110kg barbatii; Nu ai consumat alcool cu cel putin 24 de ore inaintea donarii; Nu ai avut interventii stomatologice sau chirurgicale in ultimele 6 luni. Este interzisa orice donare sange, daca: Suferi sau ai suferit de: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, bruceloza, HIV, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, boli de tiroida, hipotensiune, hipertensiune, anemie; Esti insarcinata, alaptezi sau esti in perioada menstruala. Înainte de a dona: Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe; Nu fumati înainte şi după donare cu o oră; De asemenea veniti la donare , odihnit si nu dupa o noapte pierduta la serviciu sau in fata calculatorului ! Criterii de excludere permanenta: – afecţiuni cardiovasculare (inclusiv hipertensiunea arterială cronică în tratament, angina pectorală); traumatisme craniene cu sechele; etilism cronic; schizofrenie; epilepsie; hepatită cronică, ciroză hepatică; sifilis; pancreatită; cancer, leucemii; diabet zaharat; tuberculoză hiperlipidemie; astm bronşic; alergia severă ; boli endocrine; lupus eritematos diseminat şi alte colagenoze; psoriazis generalizat persoanele pensionate medical, indiferent de diagnosticul de pensionare. Criterii de excludere temporara: boli infecţioase (gripă , infectii bacteriene); anemie; examinare endoscopică, transfuzii, intervenţii chirurgicale, tatuaje recente, contact apropiat cu persoane cu hepatită, HIV; vaccinări; sarcină, alăptare; tratamente dentare; consum de alcool în ultimele 48 de ore; consum de medicamente.

Nu ne rămâne decât să ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească pe cei plecaţi dintre noi şi să le dea putere şi sănătate celor rămaşi dar care suferă încă de urmările cumplitului accident.

Important: Echipa Maximum Rock & Promusic Events si AmBilet.ro isi suspenda activitatea pana cand toti ne vom reface dupa tragedia din Colectiv. Nelu, Alexandra, Ciprian si Catalin sunt internati in spital iar starea lor de sanatate face progrese. Va multumim pentru intelegere & sustinere! In mod sigur vom reveni in curand, mai puternici!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*