Video cu Gilmour interpretând Wish You Were Here acustic, în studio

Gilmour interpreteaza Wish You Were Here acustic
Gilmour interpreteaza Wish You Were Here acustic

Video cu Gilmour interpretând Wish You Were Here acustic, în studio.

„Wish You Were Here” este o melodie ICON a formației engleze PINK FLOYD. Lansată ca piesa titlu a albumului lor din 1975 cu același nume. Chitaristul/vocalistul DAVID GILMOUR și basistul/vocalistul ROGER WATERS au colaborat la scrierea muzicii, GILMOUR cântând partea vocală.

Cântecul este popular pe posturile de radio rock clasic și rămâne una din cele mai cunoscute melodii PINK FLOYD. Ea s-a clasat pe locul 302 în „500 Greatest Songs of All Time” al revistei Rolling Stone. Revistele „Billboard” și „Louder Sound” au clasat cântecul pe pozitia unu și, respectiv,pe poziția trei în listele lor cu cele mai bune 50 de melodii PINK FLOYD.

Atât GILMOUR, cât și WATERS consideră melodia ca fiind una din cele mai bune melodii PINK FLOYD. WATERS a remarcat că colaborarea dintre el și GILMOUR la cântec a fost „foarte bună. Toate părțile din ea sunt cu adevărat, foarte bune. Sunt foarte fericit pentru asta. GILMOUR a declarat ca „este o melodie country foarte simplă. Din cauza rezonanței sale și a greutății emoționale pe care o poartă, este una dintre cele mai bune melodii ale noastre”.

Melodia „Wish You Were Here” a fost înregistrată la Abbey Road Studios din Londra.

Fapt mai puțin știut: pe melodie cântă și Stéphane Grappelli. Acesta era un violonist de jazz faimos și bine cunoscut pentru colaborările sale cu Yehudi Menuhin. Ambii violoniști înregistrau la Abbey Road Studios în acel moment, într-un studio de la parter. GILMOUR i-a invitat pe ambii să apară pe înregistrarea melodiei dar Menuhin a refuzat. În cele din urmă, în timpul mixării, s-a decis aproape eliminarea contribuției sale, ea poate fi auzită doar în jurul minutului 5:21. Potrivit lui WATERS, s-a decis că era insultător să-l crediteze pe Grappelli pe coperta albumului pentru ceva atât de inaudibil.

La începutul melodiei, GILMOUR poate fi auzit bând, tușind și respirând greu înainte de a intra chitara principală. Asta s-a intamplat din cauza obiceiului său de a fuma foarte mult. Dezamăgirea sa față de înregistrarea finală l-a determinat să renunțe la fumat.

So, so you think you can tell
Heaven from hell?
Blue skies from pain?
Can you tell a green field
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?

Did they get you to trade
Your heroes for ghosts?
Hot ashes for trees?
Hot air for a cool breeze?
Cold comfort for change?
Did you exchange
A walk on part in the war
For a lead role in a cage?

How I wish
How I wish you were here
We’re just two lost souls
Swimming in a fish bowl year after year
Running over the same old ground
What have we found?
The same old fears
Wish you were here

Revenind la noul videoclip, acesta n-il arată pe GILMOUR la repetițiile pentru turneul de la sfârșitul acestui an. GILMOUR interpretează „Wish You Were Here”, alături de colegul chitarist Ben Worsley.

Câinele lui GILMOUR, Wesley, este in studio și pare ca se bucură de muzică. Nu este prima dată când Wesley apare în unul dintre videoclipurile lui GILMOUR. La începutul acestui an, el a apărut în videoclipul „The Piper’s Call”, primul single extras de pe viitorul album al lui GILMOUR, „Luck And Strange”. Acesta va fi lansat pe 6 septembrie prin Sony Music.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*