Vola a lansat clipul noului single Paper Wolf

Vola
Vola

Formația progressive metal Vola din Danemarca a lansat, pe 22 august, videoclipul noului single, Paper Wolf. Piesa face parte de pe viitorul material discografic, care va fi lansat anul viitor. Înregistrările s-au realizat la Hansen Studios, cu producătorul Asger Mygind, iar de mixaj și mastering s-a ocupat inginerul nominalizat la Grammy, Jacob Hansen. Videoclipul a fost realizat de către Patrik Nuorteva și Tuomas Kurikka.

Vola este o formație progressive metal, care a luat naștere în Copenhaga, în 2006. Fondatorul trupei este solistul și chitaristul Asger Mygind. Trupa a lansat primul EP, Homesick Machinery, în 2008, avându-l pe Mygind la voce și chitară, pe Niels Dreijer la chitară, pe Jeppe Bloch la chitară bass, pe Martin Werner la clape și pe Niklas Scherfig la tobe. Single-ul Glasswork, a fost lansat cu mare succes pe 22 martie 2010.

După primul EP, au existat câteva schimbări în line-up, Bloch și Scherfig fiind înlocuiți de Nicolai Mogensen și Felix Ewert.

Noul lineup a înregistrat un al doilea EP, Monsters, care a fost de către trupă în 2011. Acest EP constă în patru piese caracterizate printr-un amestec de stiluri rock progresiv și djent, cel din urmă fiind datorat utilizării chitarelor cu șapte corzi. Formația a plecat într-un scurt turneu de cinci concerte în țara lor natală pentru a promova EP-ul, după care Dreijer a părăsit trupa. Au continuat în formula de patru artiști, Mygind preluând singur responsabilitățile pentru solist și chitarist, iar Mogensen făcând backing vocal în cadrul aparițiilor live.

Primul LP, Inmazes, a fost lansat digital pe 2 februarie 2015, apoi în format fizic pe 16 septembrie 2016, prin Mascot Label Group.

Mygind a declarat: „Albumul încearcă să surprindă acel sentiment de a fi prins în labirinturi mentale și de a nu putea experimenta pe deplin fericirea, practic. Cum este vizualizată această luptă în propria ta minte și cum reacționează mediul înconjurător la comportamentul cauzat de ea.” Pe 2 iunie 2017, Vola a lansat EP-ul October Session, cu noi versiuni acustice ale a două melodii de pe Inmazes, Gutter Moon și Stray the Skies.

Cel de-al doilea album, Applause of a Distant Crowd, a fost lansat pe 12 octombrie 2018 și a fost considerat o deviere de la stilul ce caracteriza Inmazes, cu mai puțin accent pe partea heavy și o utilizare mai mare a electronicii, un proces definit ca „natural” de către Asger Mygind. Cel de-al treilea album, Witness, a fost lansat pe 21 mai 2021.

Vola lineup:
Asger Mygind – voce, chitare
Martin Werner– clapă
Nicolai Mogensen– bass, backing vocal, synth
Adam Janzi- tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*