Wadruna: videoclip nou pentru piesa „Grá”

Wardruna
Wardruna

Norvegienii de la WARDRUNA au publicat un videoclip pentru piesa „Grá”, pe care îl puteți viziona mai jos.

Piesa din videoclip este extrasă de pe viitorul material discografic, care se va intitula „Kvitravn” (White Raven) și va fi lansat în data de 5 iunie 2020.

Despre noua apariție aflăm următoarele: „După o perioadă intensă în studio, Kvitravn va continua aventura relatată de trilogia Runaljod. Albumul conține o selecție de instrumente tradiționale și istorice, precum Kravik-lyre, Trossingen-lyre, Taglharpa, Sotharpa, Langeleik, Crwth, Goat-horn, Lur, Bronze-lur, flaut, Moraharpa, precum și invitați precum Kirsten Bråten Berg, unul dintre cei mai importanți custozi al pieselor tradiționale norvegiene”.

Wardruna revin în România după un concert remarcabil susținut în cadrul ARTmania Festival 2019. Pe 8 mai 2020 ne revedem la Arenele Romane cu formația norvegiană într-un concert all seated. Mai multe detalii legate de eveniment pot fi găsite pe website-ul nostru.

Wardrunacunoscută publicului larg din România în special datorită serialului Vikings, este o trupă norvegiană de neo/dark folk ce exporează adâncimile și misticismul culturii tradiționale nordice, reinterpretate într-un stil contemporan, cu accentuate note de mister.

Înființată în 2003 de Einar Kvitrafn Selvik, trupa a impresionat iubitorii neofolk-ului cu hipnoticul lor album de debut, intitulat „gap var Ginnunga”, primul din trilogia muzicală „Runaljod”, ce stă sub semnul a 24 de rune. Fiecare înregistrare inclusă pe unul dintre cele trei albume a fost realizată în natură, în locuri sau circumstanțe relevante pentru fiecare dintre cele 24 de rune.

În perioada care a urmat lansării primului album, formația s-a concentrat pe adaptarea pieselor la cerințele concertelor live. Efortul a fost încununat de succesul pe care l-au cunoscut apoi în seria de show-uri, ce a culminat cu reprezentația susținută la Muzeul Norvegian de Nave Vikinge, în fața lui „Gokstad”, un vas vechi de 1.100 de ani.

Cel de-al doilea album al trilogiei, „Yggdrasil”, a fost adus la viață cu ajutorul celor mai vechi instrumente tradiționale nordice și al anticelor ritmuri poetice, potențate de versurile scrise în norvegiana veche sau în dialectele care au precedat această limbă. Sunetele străvechi născute de instrumentele tradiționale sunt completate de muzicalitatea vocilor, ale șoaptelor sau incantațiilor și de sound-uri venite din surse mai puțin abordate în mod obișnuit, ca: sunetele copacilor, ale pietrelor, apei sau ale torțelor aprinse.

Ultimul album al trilogiei, intitulat „Runaljod – Ragnarok”, a fost lansat spre finalul lui 2016 pentru a conduce ascultătorul mai departe, în călătoria inițiatică lansată cu ocazia înființării trupei.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*