Warpaint – Warpaint (LP)

306 vizualizări

Grupul “all-girl” din Los Angeles, Warpaint, a lansat cel de-al doilea disc din cariera. Materialul autointitulat este unul spooky care ne demonstreaza ca muzica ambientala poate fi si „dansabila”.

La trei ani de la lansarea materialului de debut, „The Floor”, sunetul narcotic Warpaint a devenit si mai pregnant, mai intunecat si mai impenetrabil. Discul prezent se incadreaza in continuare in stilurile psych-rock, folk si post-punk, care de data aceasta se imbina in atmosfere slow-motion dub.

„Warpaint” este o creatie deconstructivista, aerisita, cu percutii line, bas melodic, sintetizatoare, chitare in cascada si un vocal cu ecouri psihedelice. Un sunet incredibil, ce pare a fi inregistrat intr-o pestera.

„Hi”, „Son”, „Disco//very”, „Biggy”: tracklistul noului album Warpaint suna ca un mesaj criptic, ca un cod ce te indeamna sa il descifrezi, lucru ce nu va fi facil. Avem aici un album intunecat, ca o camera inecata in fum, care va va oferi placeri nebanuite.

Versurile sunt nelinistitoare, de la murmure ranite in piesa „Drive” („I could drive myself crazy… I want to stay inside these visions”) pana la incantatii ce iti coaguleaza sangele, in piesa „Disco//very”: „We’ll kill you, rip you up and tear you in two!”.

Albumul debuteaza cu piesa „Intro”, un instrumental tomnatic ce seteaza „alura” acestui album, care este ca o anxietate tacuta, ce nu pare sa treaca vreodata intr-o viteza superioara, creand o apropiere cu ascultatorul.

„Keep it healthy” este o elegie ce portretizeaza nivelul de conexiune emotionala dintre doi indragostiti, idee ce se continua si in piesa „Hi”, totul fiind presarat de accente vocale heartbreaking.

Refrenul piesei „Love is to Die” pare o fantasma plamadita din spiralele unor chitari ce se topesc, iar in mijlocul piesei „Teese” observam ridicarea unui  statement al trupei all-girl: „I want more now”.

„Disco//very” devine o melodie cu influente neasteptate, un cantec ce s-ar preta zonei clubbing, care pastreaza insa imaginea spooky si plina de umbre. In timp ce instrumente variate plutesc in background, tipatul de hi-hat si o serie de note singulare de chitara aduc energia necesara, care in final se va dizolva.

„Biggy” reprezinta un sound a la Joy Division, insa mult mai domol si cu un vocal feeric, ce vine cu o reprezentare a iubirii ca auto-distrugere, pe cand „Feeling alright” actioneaza ca un medicament ce insanatoseste spiritul si declanseaza impulsul de a lupta: „Careless, not hopeless, you can’t bring me down.”

Sarind in alte stari emotionale, in piesa „CC” se va evoca insatietatea si curiozitatea de a experimenta ceva nou: „Give me more, I haven’t had this before”.

Agresivitatea trupei Warpaint subliniaza refuzul de a face un lucru obisnuit, asteptat. Piesa „Teese” spre exemplu, este o lectie de maiestrie in tensiune si control, care creste in intensitate insa nu cedeaza.

Piesele de pe acest album pot parea fara forma la inceput si greu de digerat, insa, in dulcele stil Warpaint, ai nevoie de timp pentru a intelege aceste tulburari. Si odata ce ai reusit acest lucru, ele iti vor ramane in suflet.

De la dulceag la sexy, insa tot timpul infricosator, albumul „Warpaint” este o auditie intoxicanta, ale carei enigme nu ar trebui sa incerci sa le descifrezi.

                                                                       Tracklisting:
 
                                                                 1.    „Intro”             
                                                                 2.    „Keep It Healthy”             
                                                                 3.    „Love Is to Die”             
                                                                 4.    „Hi”             
                                                                 5.    „Biggy”             
                                                                 6.    „Teese”             
                                                                 7.    „Disco//Very”             
                                                                 8.    „Go In”             
                                                                 9.    „Feeling Alright”             
                                                               10.    „CC”             
                                                               11.    „Drive”             
                                                               12.    „Son”          


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*