A inceput „Rock The City” 2013 – primele impresii

Data de 27.07.2013 marcheaza deschiderea unuia dintre cele mai importante festivaluri autohtone de rock, mult-asteptatul „Rock The City”.

Cu un line-up format din trupe ca Goodbye To Gravity, Boon, Rezident Ex, Enslaved si Heaven Shall Burn, prima zi se anunta a fi una mai putin populara decat a doua, cand scena urmeaza sa fie invadata de colosii de la Rammstein, de Trivium si de Bullet For My Valentine.

Asa cum au anuntat organizatorii s-a putut intra in incinta Romexpo atat prin poarta A, situata in Piata Presei Libere, cat si prin poarta B, din bulevardul Expozitiei.

Desi accesul trebuia sa inceapa pe la ora 15:00, momentul s-a decalat pana cu vreo cateva minute inainte de ora 16:00. Odata ajunsi inauntru, oamenii au fost uimiti sa constate ca „Normal Circle” era separat de Golden si Silver de catre o alta poarta de acces.

Astfel, „segregarea” era completa iar cei de la Normal Circle au ramas cu impresia ca doar „asista” la eveniment, in loc sa si participe activ. Lucrurile au fost facute si mai grele pentru muritorii de rand din cauza lipsei surprinzatoare a boxelor de intarziere, ceea ce a dus la un sound destul de slab in spate.

Cu toate acestea, cei care au avut bilet la „Silver Circle” au avut voie sa treaca si la „Golden”, dar doar in prima zi. 

Jetonul a fost si cu aceasta ocazie 7 lei iar varietatea de alcool mai mare (standurile Finlandia si Jack Daniels facand deliciul publicului). Cat despre mancare, sortimentul a fost mai putin variat decat anii trecuti.

Ziua a inceput cu Goodbye to Gravity, una dintre cele mai apreciate formatii de metal modern din Romania si a continuat cu Boon, din Austria, Rezident Ex cu Kempes la voce, intr-un recital cu sunet sub asteptari. Enslaved, care ar fi meritat sa fie headlineri judecand dupa reactia entuziasta a publicului, a sustinut un concert reusit, dovedind cat de mult au evoluat ca muzicieni din vremurile in care faceau parte din generatia kvlt a black-metalului.

Heaven Shall Burn au inchis seara si au abordat un setlist extrem de versatil, trecand usor de la death-metal agresiv, la metalcore si la heavy. Evenimentul a debutat fara probleme majore iar spectatorii s-au simtit cat se poate de bine. Asteptam sa vedem ce ne rezerva ziua cu numarul 2.

Maximum Rock Magazin va publica o cronica in zilele ce urmeaza.

O ampla galerie foto din prima zi a festivalului se poate accesa AICI.

Programul pentru 28.07.2013:

14:00 – Deschiderea portilor 
15:40 – 16:30 Psychogod
16:50 – 17:40 White Walls
18:10 – 19:00 Trivium
19:30 – 20:30 Bullet For My Valentine
21:15 – 22:50 Rammstein

Daca ati fost in prima zi de festival, ne puteti scrie impresiile voastre mai jos.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*