AC/DC explică de ce nu și-a schimbat niciodată sound-ul

AC/DC

Într-o lume muzicală aflată în continuă schimbare, formația AC/DC a rămas fidelă brandului său specific de hard rock.

Deși fanii apreciază această consecvență, unii critici s-au întrebat mereu de ce trupa australiană nu a cochetat niciodată cu „experimentalismul” atât de în vogă printre „tineri”.

„Fratelui meu i-a spus cineva la un moment dat că toate discurile noastră sună la fel, iar el i-a răspuns așa: firește, doar au fost scoase de aceeași trupă! Când ne-am început cariera, nu ne-am propus să reinventăm roata. Ne pricepem cel mai bine la ceea ce facem – la rock and roll”, a explicat chitaristul Angus Young, referindu-se la un interviu mai vechi oferit de fratele său, regretatul Malcolm Young.

Cel mai recent album al formației, „Power Up”, îi este dedicat lui Malcolm, care a decedat în 2017 din cauza complicațiilor provocate de demența avansată de care suferea. Muzicianul avea 64 de ani.

„Foarte multe dintre cântecele de pe noul disc sunt acolo pentru ca așa și-a dorit Malcolm. A vrut mereu ca ele să se regăsească pe un LP”, a mărturisit Angus Young în cadrul unei discuții cu Waleed Aly, de la The Project Australia.

Interviul poate fi urmărit integral mai jos:


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*